Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Aνθρώπινα δράματα στη ΔΕΗ λόγω χαρατσιών- Διαμαρτυρίες σήμερα από πολίτες

Πάτρα: Aνθρώπινα δράματα στη ΔΕΗ λόγω χα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι

"Καλημέρα σας, μήπως έχουμε κανένα τρίμηνο εργασίας;Δεν έχουν γάλα τα παιδιά μου..." Αυτό το μήνυμα έλαβε στο κινητό του ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Γ. Μυλωνάς και ωστόσο αυτός ο άνθρωπος καλείται να πληρώσει μέσω της ΔΕΗ το χαράτσι για τα ακίνητα...

Τα ανθρώπινα δράματα που εκτυλίσσονται στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα είναι ουκ ολίγα, την ώρα που πολίτες ξεσηκώνονται κατά της νέας "αφαίμαξης". Αυτή την ώρα στα γραφεία της Επιχείρησης στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα, βρίσκονται  πολίτες και το ΠΑΜΕ,  φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο.

Επισης στις 12 έξω από τη ΔΕΗ θα φτάσει αυτοκινητοπομπή από κατοίκους της Παραλίας, που θα εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην καταβολή του χαρατσιού, που έρχεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ απειλώντας πολλά νοικοκυριά να μείνουν στο σκοτάδι, αν δεν το πληρώσουν.

Όπως αναφέρει ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Μυλωνάς στο www.thebest.gr η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αρκετοί άνθρωποι απεγνωσμένοι φτάνουν στα γραφεία της ΔΕΗ, μιας και δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος και είτε παρακαλούν, για μια λύση, είτε λένε ότι δεν πρόκειται να το πληρώσουν. "Κάποιοι ζητούν διακανονισμό ακόμα και για μικρά ποσά της τάξης των 200 ευρώ, μαζί με το χαράτσι" λέει ο κ. Μυλωνάς εξηγώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έρχεται μιας και δεν μπορεί να κάνει κάτι. "Εμείς επικοινωνούμε καθημερινά με την Αθήνα, στην κατεύθυνση να διαχωριστεί το τέλος από τον λογαριασμό της κατανάλωσης ρεύματος".

Όπως είπε, στη Δυτική Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, οι λογαριασμοί με το ειδικό τέλος αφορούν 1,3 εκ. μετρητές.

Όσον αφορά τα λάθη, αυτά δε λείπουν και αφορουν κυρίως τα τετραγωνικά του κάθε σπιτιού, όπως έχουν καταγραφεί, αλλά σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, δεν δείχνουν να είναι ακόμα σε μεγάλη έκταση.

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα:Διαμαρτυρία κατά των χαρατσιών- Αυτοκινητοπομπή σήμερα στη ΔΕΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις