Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Δημοτική Βιβλιοθήκη: Παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο Σκιαθάς

Πάτρα-Δημοτική Βιβλιοθήκη: Παρέμβαση του...
Ξανάλατος Νίκος

Απίστευτες καταστάσεις με φόντο την πνευματική κληρονομιά της πόλης

Στον Εισαγγελέα θα προσφύγει σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού  Οργανισμού Αντώνης Σκιαθας, προκειμένου να ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης με τα κατεστραμμένα βιβλία στην δημοτική βιβλιοθήκη. Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ.  της Βιβλιοθήκης Σπύρος Θεοδωροπουλος,  ο όποιος δήλωσε πως μέχρι χθες δεν  γνώριζε την υπόθεση, καθώς σε απάντηση του είπε πως τον ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες,  ότι το  δωμάτιο αυτό είναι κλειδωμένο από το 1957 υπονοώντας ότι τα βιβλία που βρίσκονται μέσα σε αυτό  είναι… μη χρηστικά, καθώς  είναι ξενόγλωσσα και δεν πρόκειται σύμφωνα με την αξιολόγηση των ειδικών  της βιβλιοθήκης, για πνευματική κληρονομιά.

Αμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Σκιαθά,  ο όποιος αφού εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο χώρος και τα βιβλία, εν τούτοις δεν έγινε τίποτα για την προστασία τους.

Επανέλαβε ότι δεν μπορούν να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση τα βιβλία του Ανδρέα Μιχαλακοπουλου, της οικογενείας Κόλλα και άλλων επιφανών Πατρινών δωρητών.

Διαβάστε ακόμα

Ντροπή: Το πνευματικό "Κωσταλέξι" που αποκαλύφθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις