Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Από την κυβέρνηση-οπερέτα υπό τον "κηπουρό" Πετσάλνικο, ξανά στο προσκήνιο ο Παπαδήμος

Από την κυβέρνηση-οπερέτα υπό τον "...
Νασόπουλος Νάσος

Φαιδροί χειρισμοί στο όνομα μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων εξοργίζουν την κοινωνία

Για σήμερα στις 10 το πρωί έχουν μετατεθεί οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης στο προβλημα της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, πρόβλημα που έχει εξελιχθεί σαν "το γεφύρι της Άρτας": ολημερίς τη ...χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν! Έτσι συμβαίνει από την Κυριακή το βράδυ, με αποκορύφωμα των επιπόλαιων και φαιδρών χειρισμών χθες το βράδυ, όπου στο Προεδρικό Μέγαρο εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλους: ο Καρατζαφέρης αποχωρούσε εξοργισμένος επειδή τον είχαν αφήσει να περιμένει σε μια αίθουσα καθώς σε μια άλλη συζητούσαν Παπούλιας- Παπανδρέου-Σαμαράς τη φαεινή ιδέα του Πρωθυπουργού να βάλει ως αντικαταστάτη του, τον "κηπουρό" του, κ. Πετσάλνικο!

Ωστόσο, η διαροή αυτής της είδησης είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι απειλούσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση-οπερέττα, υπό τον Πετσάλνικο.

Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για μια επιλογή μέσω της οποίας ο κ. Παπανδρέου επιχειρούσε να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις και κατ' ουσίαν να παραμείνει ως σκιώδης Πρωθυπουργός, βγάζοντας μπροστά ένα απόλυτα έμπιστο και ελεγχόμενο από αυτόν πρόσωπο.

Όμως, μια τέτοια επιλογή απαξίωνε πλήρως το κύρος της νέας κυβέρνησης, την οποία δύσκολα θα βρισκόταν άνθρωπος να την πάρει στα σοβαρά.

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του κ. Σαμαρά, ο οποίος αποδέχτηκε αυτή τη λύση με μοναδικό σκεπτικό ότι έτσι θα χρεωνόταν τη νέα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου ο ίδιος θα έμενε πολιτικά αλώβητος από την επιλογή του να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Το επίσης εξοργιστικό που αποκαλύφθηκε χθες είναι ότι η επιλογή Πετσάλνικου δεν ήταν λύση ανάγκης, αλλά μεθοδευμένη επιλογή, καθώς έγινε γνωστό ότι ουδέποτε είχε προταθεί στον Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει πρωθυπουργός, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια που διακινούνταν από το περιβάλλον Παπανδρέου από την Κυριακή το βράδυ.

Και διακινούνταν αυτά τα σενάρια, συνοδευόμενα από δήθεν απαιτήσεις και όρους που έθετε ο κ. Παπαδήμος, προοκειμένου να εμφανιστεί ο κ. Πετσάλνικος ως λύση ανάγκης και έτσι να καμφθούν οι αντιδράσεις.

Μιλάμε δηλαδή, για μια απίστευτη προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου.

Πάντως μέσα στο σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινοί φαιδροί χειρισμοί, ο κ. Παπανδρέου εξαναγκάστηκε σε υπαναχώρηση και έκανε επικοινωνία με τον κ. Παπαδημο, ο οποίος έθεσε τους εξής τρεις όρους: ζητά την υπογραφή της νέας δανειακή συμφωνίας και από τα δύο κόμματα, τη μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση και η ημερομηνία-ορόσημο της 19ης Φεβρουαρίου να αναφέρεται απλώς ως ενδεικτική ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών και, αν χρειαστεί, οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν λίγες ημέρες αργότερα.

Οι όροι αυτοί και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που έχει συγκληθεί για τις 10 το πρωί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ίσως το θρίλερ-παρωδία να λάβει τέλος και να αποκτήσουμε επιτέλους κυβέρνηση, σε μια χώρα που μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που βιώνει, είναι κατ' ουσίαν ακυβέρνητη εδώ και δέκα μέρες!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις