Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πιπιλή: Σοκαριστική η καθημερινότητα της Αλβανίας

Πιπιλή: Σοκαριστική η καθημερινότητα της Αλβανίας

Πώς καταγράφει η ελληνίδα βουλευτής την εμπειρία της από τις Αλβανικές εκλογές που παρακουλούθησε ως απεσταλμένη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Με τη λέξη «σοκαριστική» περιγράφει στο προσωπικό της ιστότοπο την καθημερινότητα της Αλβανίας η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλη την εκλογική διαδικασία ως παρατηρήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αναφερόμενη στο τραγικό περιστατικό της δολοφονίας, έξω από εκλογικό κέντρο, η κυρία Πιπιλή αποκαλύπτει ότι στο εκλογικό κέντρο που έγινε η δολοφονική επίθεση ήταν παρατηρήτρια μαζί με έναν Δανό βουλευτή, αλλά για καλή της τύχη κάτι την «έτρωγε μέσα της» από το πρωί και αρνήθηκε να πάει στο Λάτς. Ζήτησε να μείνει στα Τίρανα κι έτσι δεν ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό.

Όπως λέει η Ελληνίδα βουλευτής, παρά τα ευτράπελα του παρελθόντος, σε αυτές τις εκλογές μπροστά στα μάτια των παρατηρητών όλα λειτουργούσαν άψογα.

Από τις 5 και μισή το πρωί έως τη μια τα ξημερώματα παρακολούθησε όλη τη διαδικασία άνοιγμα – ψηφοφορία – κλείσιμο κάλπης, μαζί με τον Τέρενς Κουϊκ.

«Σοκαριστική η καθημερινότητα της Αλβανίας. Θύμιζε μια Ελλάδα που δε ζήσαμε αλλά έχει καταγραφεί. Τη δεκαετία του ’40 και των αρχών του ’50. Πάρτε ένα δείγμα από δύο εκλογικά κέντρα στα προάστια των Τιράνων, δυστυχώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω… λεπτομέρειες  και  μυρωδιές» γράφει στη σελίδα της.

Εκείνο που την ανησυχεί όπως λέει περισσότερο είναι να υπάρξει κιρή διαφορά μεταξύ των δυο μονομάχων: «Ευτυχώς το μαυροκόκκινο Ακροδεξιό Κόμμα έχει χάσει σχεδόν τη δύναμή του, έχει πέσει περίπου στο 1%. Η διεθνής κοινότητα αγωνιά για το αν όποιος χάσει δεχθεί ειρηνικά το αποτέλεσμα των εκλογών, διαφορετικά η Αλβανία θα μπει σε περιπέτειες πολύ χειρότερες από εκείνες του 2009 και θα απολέσει την πορεία της για την ένταξή της στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις