Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Με κατάθλιψη, άγχος και φοβίες τα "παιδιά του Μνημονίου" - 2.000 οικογένειες ζήτησαν την βοήθεια ειδικών

Δυτική Ελλάδα: Με κατάθλιψη, άγχος και φ...

Στοιχεία που θα παρουσιαστούν στο 51ο Παιδιατρικό Συνέδριο

Η οικονομική κρίση αυξάνει κατακόρυφα τα κρούσματα παιδικής κατάθλιψης και δημιουργεί στους μαθητές άγχος, φοβίες, επιθετικότητα και διαταραχές συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος εν όψει του 51ου Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί 21-23 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας «ευθύνονται» για την αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών, αλλά και για την υιοθέτηση «προβληματικών» συνηθειών, όπως το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους 13-14,5 ετών.

Ενδεικτικά, μόνο στη Δυτική Ελλάδα 2.000 παιδιά χρειάστηκαν το 2012 τη βοήθεια ειδικού, επειδή εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και ψυχοσωματικών διαταραχών ή είχαν πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1420 παιδιά το 2010 και 1970 το 2011.

Ως προς τις συνήθειες των εφήβων διαπιστώνεται ότι το 15% των μαθητών 15-18 ετών έχει ήδη εμφανίσει «συμπεριφορές υψηλού κινδύνου», όπως το κάπνισμα, η έναρξη πλήρους σεξουαλικής δραστηριότητας, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και η συμμετοχή σε σωματική εμπλοκή.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και για τον εκφοβισμού παιδιών μέσω διαδικτύου, που αγγίζει στη χώρα μας το 27%, έναντι 13% σε Ισπανία και Ισλανδία, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 70% των παιδιών ηλικίας 11-12 ετών έχει δικό του κινητό τηλέφωνο, με μέση ηλικία απόκτησής του τα εννέα έτη, όπως γράφει η εφημερίδα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις