Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, θα βάλει “λουκέτο” στην αγορά…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Το άνοιγμα των καταστ...

Δήωση με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της αργίας των Κυριακών

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της αργίας των Κυριακών για τα εμπορικά καταστήματα, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων για κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι διαχρονικό, με καθαρή στόχευση τη δημιουργία συνθηκών ασφυξίας στις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να κλείσουν και στη συνέχεια να ανακατανεμηθεί ο υπάρχων συρρικνωμένος -λόγω λιτότητας- τζίρος, προς όφελος των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων.

Με τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, με ένα στα πέντε παιδιά να ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 20.000 καταγεγραμμένους άστεγους, με την ανεργία να εξαθλιώνει 1,5 εκατ. εργαζόμενους, με ένας στους τρεις νέους επιστήμονες να φεύγει για το εξωτερικό, με τους μισθούς να έχουν ισοπεδωθεί, με το 31% των Ελλήνων να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες και με τα λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να αποκτούν διαστάσεις επιδημίας, το χτύπημα απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές θα είναι συντριπτικό.

Η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι μισθοί θα φτάσουν σε επίπεδα εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής.

Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των επαγγελματιών στην επιβίωση της επιχείρησής τους, υπερασπίζομαι τον αγώνα των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς μισθούς, για ελεύθερο χρόνο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς…».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις