Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Μαξίμου "σέρνεται" σε επαναλειτουργία της ΕΡΤ και πριν τη Δευτέρα για να απομακρύνουν τις εκλογές

Το Μαξίμου "σέρνεται" σε επανα...

Δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και πλέον βλέπει το άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να αποτελεί μονόδρομο,

Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξελίχθηκε σε εφιάλτη για το Μέγαρο Μαξίμου που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και πλέον βλέπει το άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές, με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να μην ευνοούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πιέσεις αυτές ακόμα και από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την αναβολή της απόφασης του ΣτΕ για τη Δευτέρα, αλλά και τα νέα τελεσίγραφα των δύο κυβερνητικών εταίρων, οδηγούν το Μαξίμου σε μία πολιτική απόφαση για άνοιγμα της ΕΡΤ ίσως και πριν τη Δευτέρα!

Άλλωστε, η συμβιβαστική λύση που μετέφερε ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης στη συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη απερρίφθη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να επιμένει στο άνοιγμα της ΕΡΤ και με αυτό δεδομένο, τότε να ξεκινήσει η συζήτηση για τον εξορθολογισμό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μετά τον "πάγο" από τον κ. Κουβέλη, ο υπουργός Επικρατείας επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος τον παρέπεμψε στην χθεσινή του ομιλία, ο οποίος είχε προειδοποιήσει το Μαξίμου να ανοίξει την ΕΡΤ για να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση.

Έτσι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν ασφυκτικά το Μαξίμου για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και όχι με κάποιον συμβιβαστικό τρόπο, αλλά με το καθεστώς που υπήρχε πριν το μαύρο στις οθόνες.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κουβέλης με τους επικεφαλής της EBU ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει αυτός και την ευθύνη.

Με το κλίμα για το Μαξίμου να είναι ασφυκτικό, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε μία πολιτική απόφαση πριν τη Δευτέρα όπου είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να μην φανεί πως οδηγείται στο άνοιγμα της ΕΡΤ από τις πιέσεις Βενιζέλου και Κουβέλη.

Αυτό το σενάριο του Μαξίμου ενδυναμώνεται και από την παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας ζήτησε το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις