Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΓΣΕΕ: Όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ

ΓΣΕΕ: Όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, τίθεται ευθέως ζήτημα δημοκρατίας

Καταδικάζει η ΓΣΕΕ «την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση της κυβέρνησης» για κλείσιμο της ΕΡΤ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενούς της. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, τίθεται ευθέως ζήτημα δημοκρατίας και ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα πρέπει να έλθει άμεσα στη Βουλή προς συζήτηση και να δοθεί η δυνατότητα στην Εθνική αντιπροσωπεία να πάρει θέση δημόσια και δημοκρατικά.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, που μονομερώς αποφασίζει  και επιβάλλει το κλείσιμό της. «Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου,  προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση».

«Είναι η μόνη ανεξάρτητη και δημόσια φωνή και επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια, ανεξάρτητη αποκομματικοποιημένη και υπόλογη μόνο στον Έλληνα  φορολογούμενο».

Η ΓΣΕΕ τονίζει πως η τρικομματική κυβέρνηση «οφείλει να αξιοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας τα τραγικά λάθη που αναγνωρίζει το ΔΝΤ στην έκθεσή του αλλά και την προτροπή του κυρίου Γιούνκερ  να μην πωληθούν οι ΔΕΚΟ και τα νησιά μας για να ικανοποιηθούν "οι γκουρού" των αγορών και οι βόρειοι "εταίροι" μας».

Καταλήγοντας διαμηνύει πως η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ «θα δώσουν δυναμικά τη μάχη για το δημόσιο χαρακτήρα της και για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις