Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγριες συγκρούσεις τη νύχτα στην Τουρκία - Βίντεο-σοκ με αστυνομικούς να πυροβολούν και να χτυπούν διαδηλωτές

 Αγριες συγκρούσεις τη νύχτα στην Τουρκί...

Νέο ραντεβού για σήμερα

Μία ακόμη νύχτα ταραχών και επεισοδίων έζησε η Τουρκία με τους διαδηλωτές σε πολλές πόλεις να κατακλύζουν τους δρόμους, να στήνουν οδοφράγματα και να έρχονται σε σύγκρουση με την αστυνομία, η οποία όπως αποτυπώνεται σε πολλά βίντεο συνεχίζει την ωμή βία.

Στα πιο σοκαριστικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα στο Διαδίκτυο, φαίνονται άοπλοι διαδηλωτές να χτυπιούνται από τους αστυνομικούς και πολλοί από αυτούς να φέρουν πληγές στο σώμα και το πρόσωπο. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι η αστυνομία έριχνε εσκεμμένα δακρυγόνα από κοντινή απόσταση στους διαδηλωτές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν.

Στο πρώτο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκοπούν αλύπητα έναν άοπλο διαδηλωτή. Πάνω από δέκα αστυνομικοί έχουν ρίξει στο έδαφος τον άνθρωπο και τον χτυπούν δίχως έλεος. Κάποια στιγμή δείχνουν να έχουν «τελειώσει» μαζί του, αποχωρώντας, ωστόσο, στο βίντεο φαίνεται ότι επιστρέφουν για να τον... αποτελειώσουν με πιο δυνατά χτυπήματα...

Ένα άλλο βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας προβάλει ένα σοκαριστικό απόσπασμα από τον κλεφτοπόλεμο αστυνομίας - διαδηλωτών. Σε αυτό το βίντεο οι ένστολοι ρίχνουν στο «ψαχνό» προς τους διαδηλωτές.

Την ανηλεή συμπεριφορά των αστυνομικών καταγράφει και το τελευταίο βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένας αστυνομικός να σημαδεύει άοπλο διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Τουρκία, και αφού τον πυροβολεί, στη συνέχεια πανηγυρίζει.

Ο διαδηλωτής δεν τραυματίζεται αφού οι σφαίρες που χρησιμοποιεί η αστυνομία είναι πλαστικές ωστόσο είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι αστυνομικός σημαδεύει και πυροβολεί απευθείας άμαχο διαδηλωτή.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε αρκετές πόλεις, ακόμα και αφότου οι αρχές αποχώρησαν από την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν τις διαμαρτυρίες καλώντας την κυβέρνηση Ερντογάν να παραιτηθεί. Οι αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα με σκοπό να διαλύσουν το πλήθος, αλλά ορισμένοι από τους διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε περιπολικό και προσπάθησαν να εισβάλουν σε ένα από τα γραφεία του Ερντογάν στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, ταραχές και βίαια επεισόδια.

Σήμερα, η τουρκική Today's Zaman, προσπαθεί να πείσει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει: «Μετά από σχεδόν τέσσερις ημέρες συγκρούσεων και μία «πικρή» βροχή σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ - στην περιοχή που εκδηλώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια - το πάρκο καθαρίζεται και η χώρα μετρά τις πληγές της». Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι διαδηλωτές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και το ραντεβού τους στους δρόμους έχει ανανεωθεί για σήμερα...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις