Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ρεπούση για την γενοκτονία των Ποντίων - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρεπούση για την γενοκτονία των Ποντίων...

Αμηχανία στη ΔΗΜΑΡ

Μυστήριο εγείρεται γύρω από το εάν τελικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση έστειλε ή δεν έστειλε επιστολή τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητεί να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών. 

Με ανάρτησή της, η βουλευτής στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, διέψευδε αρχικά πως έστειλε επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε και το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας σε ανακοίνωση πως δεν έλαβε ποτέ επιστολή με αποστολέα τη Μαρία Ρεπούση.



Παρατίθεται η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με επιστολή της κ. Ρεπούση: Ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής».

Στη συνέχεια, όμως, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της στην προσωπική της ιστοσελίδα, παραδέχεται τη διαφωνία της στην ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών, διευκρινίζοντας όμως, ότι αυτές οι επιφυλάξεις έχουν διατυπωθεί δημόσια, χωρίς η ίδια να έχει στείλει επιστολή σε καμία επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Παρατίθεται η ανακοίνωση της κ. Ρεπούση: «Στηρίζω όπως έχω δηλώσει δημόσια την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο αντιρατσιστικό νόμο και δεν έχω επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Περιττό είναι ίσως να πω ότι δεν έχω απευθύνει καμία σχετική επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων ή σε άλλη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».



Ωστόσο, το μυστήριο μεγαλώνει μετά από δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας, που ισχυρίζεται πως δημοσιεύει μέρος της επίμαχης επιστολής.

Την ίδια ώρα αμηχανία έχει προκαλέσει στη ΔΗΜΑΡ το προσωπικό e-mail της Μαρίας Ρεπούση, που αποκάλυψε το real.gr, στο οποίο ζητά να υπάρξει κινητοποίηση εναντίον της διάταξης που ποινικοποιεί την άρνηση γενοκτονιών και εγκλημάτων πολέμου.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις