Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ημερίδα Λογοθεραπείας απο το Δήμο

Πάτρα: Ημερίδα Λογοθεραπείας απο το Δήμο

Με αφορμή την πανελλαδική ημέρα λογοθεραπείας

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας και εορτάζεται φέτος με ημερίδες ενημέρωσης στην Αθήνα και πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα.

Στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στην «Αγορά Αργύρη»  του Δήμου Πατρέων,  υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων με ομιλίες ενημέρωσης την Τετάρτη 22 Μαϊου από τις 19:00 έως τις 21:00 από εξειδικευμένους επιστήμονες, μέλη του ΣΕΛΛΕ.

Μετά τη λήξη της Ημερίδας, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση με τους λογοθεραπευτές. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν στους λογοθεραπευτές προβληματισμούς πάνω σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας των παιδιών και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους (στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινωνικότητα, στην αυτοεκτίμηση κλπ), όσο και για θέματα που αφορούν σε προβλήματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης, σε ενήλικες.

Στόχος του ΣΕΛΛΕ με αυτή την πρωτοβουλία είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διαταραχές άρθρωσης/φωνολογίας, διαταραχές ρυθμού ομιλίας(τραυλισμός), ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχές επικοινωνίας εξαιτίας διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, βαρηκοϊα- κώφωση, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις