Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τεφτέρι και στα φαρμακεία - Δεν αντέχουν να πληρώνουν ούτε τη συμμετοχή στα φάρμακα - Ο κόσμος πεινάει...

Αχαΐα: Τεφτέρι και στα φαρμακεία - Δεν α...

Η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της επιστημονικής ομάδας της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ για τον ασθενή που δεν είχε να πληρώσει 30 ευρώ για φάρμακα με αποτέλεσμα να διακόψει την φαρμακευτική αγωγή και να υποστεί έμφραγμα.

Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι καινούργια και καθόλου άγνωστη , ιδιαίτερα σε όσους υπηρετούν στο χώρο της υγείας.

Ούτε αυτό το περιστατικό στο νοσοκομείο είναι το μοναδικό.

"Στο νοσοκομείο έχουν φτάσει καρδιοπαθείς  με απορυθμισμένη υγεία γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος της συμμετοχής στα φάρμακά τους, η οποία αυξήθηκε από το 10% στο 25%.  «Γιατρέ είχα δύο επιλογές ή να φάω ή να πάρω τα φαρμακά μου» του είπε χαρακτηριστικά ασθενής".

Αυτό είναι ένα μέρος από το ρεπορτάζ του thebest.gr στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο οποίο ο Ανδρέας Μαζαράκης, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, γνωστός καρδιολόγος του νοσοκομείου Άγιος Άνδρέας, περιέγραφε την κάτασταση στο χώρο της υγείας.

Φυσικό επακόλουθο αυτής είναι το τεφτέρι στο...φαρμακείο, το οποίο έχει βγει εδώ και καιρό.

Μεγάλος αριθμός ασθενών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή παίρνει τα φάρμακά του με την ανοχή και κατανόηση των φαρμακοποιών, ενώ μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων εξυπηρετείται από το Κοινωνικό Φαρμακείο, αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιαννόπουλος.

Σε μια εποχή που το φαγητό της ημέρας είναι ζητούμενο και οι αναζητήσεις σε κάδους σκουπιδιών αυξάνονται, όλα τ΄αλλα μοιάζουν "φυσικά"...

 

 

 

Πάτρα: Κινδυνεύει η ζωή τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή για τα φάρμακα – "Φουντώνουν" οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

 


 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις