Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Ποτέ την Κυριακή

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Ποτέ την Κυριακή

Σκληρή επιστολή προς τον Κωστή Χατζηδάκη

Σ' επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει τα εξής:

"Με δηλώσεις σας επαναφέρεται το θέμα ανοίγματος των καταστημάτων της Κυριακές. Η εμμονή σας αυτή μας βάζει σε σκέψεις για την «πρόθεση του Υπουργείου σας» να μας σώσετε….

Όταν με έρευνες επιστημονικά τεκμηριωμένες από τα τριτοβάθμια όργανα ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ αλλά και από επιστημονικά ινστιτούτα ΙΝΕΜΥ, ΙΜΕ ΓΕΒΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία 98% των Εμπορικών Συλλόγων δηλώνουν αντίθετοι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η εκκλησία έχει επανειλημμένως εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της.

Η απελευθέρωση άλλωστε του ωραρίου των καταστημάτων το 2005 με τον Ν.3377 που θα έφερε επενδύσεις, θέσεις εργασίας και χαμηλές τιμές ως ισχυρίζετο ο Υπουργός της Ν.Δ. κος Παπαθανασίου (άνθρωπος της αγοράς) διαψεύστηκε οικτρά.

Οι επενδύσεις δεν ήρθαν ή όσες ήρθαν αφαίμαξαν την Ελληνική οικονομία με διαφυγή των χρημάτων στις χώρες προέλευσης τους, διέλυσαν τις μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παραγόμενα προϊόντα μας και για τον ασφαλιστικό μας φορέα, διέρρηξαν τις κατακτήσεις χρόνων με ελαστικά ωράρια, ενίσχυσαν την μαύρη εργασία και τέλος οι τιμές δεν έπεσαν γιατί δημιούργησαν καρτέλ,  τριγωνικές πωλήσεις και  συγκρατούν τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη.

Επειδή πολλάκις «θολώνονται» τα νερά απ΄το Υπουργείο σας θέλουμε να αναφέρουμε:

-    Οι Τουριστικές περιοχές (νησιά) έχουν δικό τους ωράριο πλήρως απελευθερωμένο επομένως οι τουρίστες εξυπηρετούνται όλες τις ημέρες και τις Κυριακές (όπου  έχετε εντοπίσει πρόβλημα ας έρθει για διάλογο).

-    Επειδή αναφέρεστε ότι βοηθάτε τα μικρά καταστήματα έως 250 τ.μ. να μένουν ανοικτά τις Κυριακές γνωρίζετε πολύ καλά, όπως  ένας πρωτοετής της Νομικής ότι αυτό θα καταπέσει στα Δικαστήρια την επομένη ημέρα και επομένως έμμεσα βοηθάτε τους Μεγάλους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο σας με ευθύνη σας καθιστά τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά πλήρως αναξιόπιστο γιατί σε ερώτηση του Προέδρου του Ε.&Ε.Σ.Π. την 9/6/ 2012  ενώπιον όλων των φορέων της πόλης Δημάρχου, Συλλόγων, υποψηφίων Βουλευτών κ.ά. δήλωσε «δεν υπάρχει θέμα Κυριακής, δεν συζητάμε καμία Κυριακή», το ηχητικό, τηλεοπτικό ντοκουμέντο στην διάθεσή σας.
Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Αποδομήτε τον κοινωνικό ιστό, τις οικογένειες, αποκλείετε τις απασχολούμενες γυναίκες που υποτίθεται ότι νοιάζεστε με προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η αγορά κε Υπουργέ χρειάζεται χρήματα και ψυχολογία.
Χρήματα δεν δίνεται, ούτε έχουν φθάσει στην πραγματική οικονομία, μόνο λόγια χωρίς αντίκρισμα, όσο για ψυχολογία στήνεται εκ του προχείρου επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως με το δήθεν ξεκίνημα των έργων της Ολυμπίας Οδού όπου με μεταφερόμενα μηχανήματα από άλλη εργολαβία της Καλαμάτας και από τον ΟΛΠΑ ανακάτεψαν τα χώματα, φωτογραφηθήκατε αλλά όσοι «διαβαίνουμε» το δρόμο μόνον τα μηχανήματα δεν βλέπουμε και κάνουμε το σταυρό μας, για να φθάσουμε σώοι .

Αν την πολιτική εμμονή  σας την εφαρμόζατε για το  παρεμπόριο θα είχε παταχθεί η μεγαλύτερη μάστιγα της Ελληνικής οικονομίας. Τι αλήθεια έγινε με το επιτελικό κέντρο με τον στρατηγό που θα πάτασσε το παρεμπόριο;
Τι αλήθεια απέγινε η επιχείρηση στην Αχαγιά, Αθήνα , Εύβοια, Θεσσαλονίκη προ οκταμήνου;

Η εμμονή σας υποκρύπτει πολιτικές υποσχέσεις, υποχρεώσεις, «πολιτικά γραμμάτια»;"


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις