Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Οι έφηβοι του μπάσκετ έχουν ραντεβού στην Πάτρα

Οι έφηβοι του μπάσκετ έχουν ραντεβού στην Πάτρα

Η συνέντευξη Τύπου του 40ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της τελικής φάσης του 40ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΟΚ έδωσαν οι διοργανωτές των αγώνων, καθώς και μέλη των αποστολών των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Οι κυριότερες τοποθετήσεις είχαν ως εξής:
Δημήτρης Ρόζης (ταμίας ΕΣΚΑ-Η, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): «Συγχαίρουμε όλες τις ομάδες και τις καλωσορίζουμε στην Πάτρα. Θα γίνει ένα 5ήμερο με πολύ καλά παιχνίδια και παίκτες υψηλού επιπέδου. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα επανδρώσουν τα επόμενα χρόνια την Εθνική μας ομάδα. Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει το τουρνουά. Εύχομαι να περάσουμε ένα ωραίο μπασκετικό 5ήμερο».
Κώστας Μαρλαφέκας (πρόεδρος Εσπερου ΑΟΠΑ): «Στόχος μας είναι το συγκεκριμένο τουρνουά να αποτελέσει το καλύτερο όλων από πλευράς οργάνωσης και θεάματος. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν δυνατές ομάδες με παίκτες που αγωνίζονται ακόμη και σε ανδρικά πρωταθλήματα. Ευχή μας είναι να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Σπόρτιγκ, θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να έχουμε συνεχή παρουσία σε τέτοιες διοργανώσεις».

Γιώργος Ροκανάς (πρόεδρος Σπόρτιγκ): «Είμαστε εραστές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και κυρίως των υποδομών. Ο τρόπος που λειτουργούν οι ομάδες εκτός Πατρών αποτελεί πρότυπο για εμάς. Με τον φίλο και συνοδοιπόρο Κώστα Μαρλαφέκα αναλάβαμε την ευθύνη του να διοργανώσουμε με πολύ μεράκι μια άρτια από όλες τις πλευρές διοργάνωση. Οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν μια μεγάλη γιορτή για την ομάδα μας.
Θα αποκτήσουμε νέες εμπειρίες που θα μας χρησιμεύσουν για το μέλλον. Οι αρχικοί μας στόχοι έχουν ήδη εκπληρωθεί: Κατακτήσαμε αήττητοι το Εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η, προκριθήκαμε για μια ακόμη φορά στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και πήραμε, παράλληλα, και τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Τρώγοντας, βέβαια, ανοίγει η όρεξη. Στα παιχνίδια που ξεκινούν, θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Θανάσης Κωνσταντώνης (υπεύθυνος ακαδημιών Πανιωνίου): «Αυτοί οι αγώνες παρουσιάζουν παραδοσιακά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για τις ομάδες και τα ίδια τα παιδιά που αγωνίζονται, όσο και για όλους τους παράγοντες του μπάσκετ, οι οποίοι ψάχνουν ταλέντα και ασχολούνται με την αγορά του αθλήματος. Φαβορί υπάρχουν, όμως υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και οι τραυματισμοί. Ολες οι ομάδες έχουν τους παίκτες-ηγέτες, όμως οι πρωταγωνιστές δεν αποδίδουν πάντα στο μάξιμουμ».

Βαγγέλης Δεγαϊτας (προπονητής Πανιωνίου): «Ολες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου και πιστεύω ότι θα δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια, με θέαμα. Το ότι αυτή η διοργάνωση πραγματοποιείται στην Πάτρα, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τον φίλαθλο κόσμο της πόλης. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, όμως το κίνητρο διάκρισης που έχουν όλες οι ομάδες μπορεί να ξεπεράσει την όποια κούραση, μια πιθανή κακή απόδοση και, φυσικά, τους τραυματισμούς».

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Στην διοργάνωση συμμετέχουν παίκτες που, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, διαθέτουν εμπειρία και έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και στην Α1 Εθνική. Πιστεύω ότι θα δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια, με θέαμα και όμορφο μπάσκετ.
Ενας σημαντικός αστάθμητος παράγοντας για κάθε ομάδα είναι η συμμετοχή των νέων παιδιών στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα, είναι δύσκολο για τα νέα παιδιά να διαχειριστούν σωστά, πνευματικά και σωματικά, τα συνεχόμενα παιχνίδια που θα δώσουν. Χρειάζεται μεγάλη θέληση και συνεχή ετοιμότητα στο 100%».

Μιχάλης Δαφαλιάς (παίκτης Παναθηναϊκού): «Ολες οι ομάδες είναι πολύ καλές και αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για τον κόσμο της Πάτρας να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει δυνατά παιχνίδια, καθώς επίσης και την ομάδα του Σπόρτιγκ».

Σπύρος Γκοργκόλης (προπονητής Σπόρτιγκ): «Θεωρώ ότι η διοργάνωση ήταν υποτιμημένη τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται μεγαλύτερης προσοχής. Φέτος παρουσιάζεται μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσουμε αίγλη στον θεσμό, καθώς οι αγώνες αναμένεται να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Εμείς έχουμε ήδη δώσει φέτος πολλούς αγώνες, όμως το κίνητρο διάκρισης θα ξεπεράσει την όποια κούραση».

Γιάννης Ελευθεριάδης (τεχνικός σύμβουλος Σπόρτιγκ): «Η φετινή διοργάνωση θα είναι ίσως η δυνατότερη, θα είναι σε επίπεδο ανδρών. Το λέω αυτό γιατί στο γήπεδο θα δούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή στις νέες ηλικίες του ελληνικού μπάσκετ, παίκτες που επανδρώνουν ανδρικές ομάδες ακόμη και στην Α1 Εθνική. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια στελέχη της Εθνικής μας ομάδας. Ολες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου και κάθε μέρα θα βλέπουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports