Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Στην αναμονή για την Ολυμπία Οδό – Ποιες λύσεις θα προταθούν για το Πάτρα – Πύργος

Ηλεία: Στην αναμονή για την Ολυμπία Οδό ...

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Το Πάσχα πέρασε και αναμένεται πλέον να κλειστεί το ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το καυτό θέμα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα από την Πάτρα προς τον Πύργο και την Τσακώνα. Εν αναμονή αυτής της συνάντησης των Ηλείων με τον υπουργό Ανάπτυξης, πραγματοποιούνται διάφορες άλλες διεργασίες ώστε να υπάρξουν σοβαρές αντιπροτάσεις στα όσα αναμένεται να ειπωθούν. Ήδη βουλευτές από το νομό Ηλείας έχουν κοινή κατεύθυνση ώστε να διερευνήσουν τις προθέσεις των κατασκευαστικών εταιριών για το επίμαχο τμήμα.


Αυτό είναι ένα βήμα ουσιαστικό για να διαφανεί γενικότερο πιο κλίμα επικρατεί – πέραν της πολιτικής βούλησης. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις από βουλευτές του νομού όπως ο Γιώργος Κοντογιάννης που προωθούνται για εξασφάλιση κονδυλίων από άλλα έργα του ΕΣΠΑ που ουσιαστικά έχουν νεκρώσει και δεν εκτελούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτά είναι σε θέση όπως αναφέρουν πηγές να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του έργου στο σύνολό του. 

Μια παρόμοια πρόταση έχει καταθέσει και η βουλευτής Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, που μιλά για εξασφάλιση χρηματοδότησης από κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου για αυτό που ως όρος χρησιμοποιείται «έργο – γέφυρα».

Ένα άλλο δεδομένο που αναμένεται να πέσει ως δέλεαρ στο τραπέζι είναι η αξιοποίηση της τουριστικής κίνησης από το λιμάνι του Κατακόλου προς την Ολυμπία ή άλλους κοντινούς προορισμούς. Ένας σημαντικός αριθμός τουριστών μετακινείται και μελλοντικά με την κατασκευή της συνδετήριας οδού και της Ολυμπίας οδού, αυτό μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ετήσια βάση για τους παραχωρησιούχους. 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις