Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρκυρα: Έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις "έριχναν" στο εμπόριο με παραποιημένα στοιχεία - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα

Κέρκυρα: Έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις &q...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον οχτώ ημεδαπούς και αλλοδαπούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην συστηματική κλοπή και παράνομη εμπορία μοτοσυκλετών στην Κέρκυρα.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της ομάδας με διαφορετική κάθε φορά σύσταση, εντόπιζαν τα δίκυκλα «στόχους», στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κέρκυρας καθώς και της Λευκίμμης, τα οποία στην συνέχεια μετέφεραν με φορτηγά αυτοκίνητα και πωλούσαν παράνομα αφού παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 29.04.2013 σε διάφορες περιοχές κυρίως στην Νότια Κέρκυρα, βρέθηκαν οχτώ κλεμμένα δίκυκλα, καθώς και πλήθος ανταλλακτικών, ενώ συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας τέσσερις ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί, ηλικίας από 16 έως 21 ετών, καθώς και ένας ακόμη 46χρονος υπήκοος Αλβανίας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της ληστείας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 19χρονος ημεδαπός, μέλος της ομάδας και άγνωστος αριθμός συνεργών.

Μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η δράση των μελών της ομάδας σε είκοσι τρεις υποθέσεις κλοπών μηχανών στην Κέρκυρα, αξίας 40.000 ευρώ περίπου, το τελευταίο έτος, μέρος των οποίων στην συνέχεια διοχετεύτηκαν στην αγορά, είτε ολόκληρες είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Από τη διαπιστωμένη δράση τους ξεχωρίζουν οι παρακάτω κλοπές σταθμευμένων δικύκλων:

  • μοτοσυκλέτας μάρκας KTM DUKE , από την πόλη της Κέρκυρας τις απογευματινές ώρες της 28.04.2013, αξίας 10.000 ευρώ η οποία επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της.
  • μοτοσυκλέτας μάρκας YAMAHA XT, αξίας 6000 ευρώ περίπου, τις βραδινές ώρες της 13.04.2013 επίσης από την πόλη της Κέρκυρας, την οποία στην συνέχεια πώλησαν έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της αποσυναρμολογημένη.
  • μοτοσυκλέτας τις βραδυνές ώρες της 13.01.2013 από την περιοχή της Χρυσηίδας Κέρκυρας, η οποία μεταπωλήθηκε έναντι του ποσού των 50 ευρώ
  • μοτοσυκλέτας τον Αύγουστο 2012 από την περιοχή του Βιρού Κέρκυρας

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκε ακόμη υπόθεση ληστείας σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, τις απογευματινές ώρες της 12.11.2012 στην πόλη της Κέρκυρας, την οποία διέπραξε 20χρονος ημεδαπός μέλος της ομάδας μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, κατά την οποία με την χρήση βίας, τον τραυμάτισαν ελαφρά και του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο κα μία μπλούζα.

Μέρος των εξαρτημάτων των κατασχεθέντων δικύκλων είναι διαθέσιμα για τυχόν αναγνώριση τους από πολίτες. που έχουν πέσει θύματα κλοπών, στο Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας (τηλ. 2661029170).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις