Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα στις 18.30 η έξοδος του Επιταφίου στο Α' Νεκροταφείο της Πάτρας

Σήμερα στις 18.30 η έξοδος του Επιταφίου...

Κάθε χρόνο πλήθος κόσμου ακολουθεί την Περιφορά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τη Μεγάλη Παρασκευή επίκεντρο θα αποτελέσει το Α’ Νεκροταφείο Πατρών όπου ο Επιτάφιος θα βγει γύρω στις 18.30 το απόγευμα.

Η ακολουθία θα ξεκινήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα στον ιερό ναό των Αγγέλων στις 16.30 και περίπου 2 ώρες αργότερα θα γίνει η έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του εντός του Κοιμητηρίου και στους γύρω δρόμους της συνοικίας Ζαβλανίου και επανέρχεται από την κεντρική πύλη του Νεκροταφείου στο ναό.

Την περιφορά στο Α’ κοιμητήριο παρακολουθούν κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εκατοντάδες συμπολίτες αλλά και εκπρόσωποι αρχών και φορέων και αποτελεί μία ξεχωριστή πραγματικά στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο χώρος του Νεκροταφείου πλημμυρίζει από νωρίς το πρωί από κόσμο που έρχεται για να επισκεφθεί τα μνημεία των συγγενών και φίλων που έχουν φύγει από τη ζωή, να αφήσει τα ανοιξιάτικα λουλούδια του όπως βιολέτες, ορχιδέες, γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα, κάλες αλλά και άνθινα Μαγιάτικα στεφάνια.

Το Α’ Νεκροταφείο όπως και το Β’ Κοιμητήριο στον Άγιο Μηνά στη Λεύκα αλλά και όλα τα κοιμητήρια γεμίζουν από κόσμο μιας και είθισται η Μεγάλη Παρασκευή να είναι η μέρα που όλοι την αφιερώνουν στους ανθρώπους που έχουν αποβιώσει. Είναι η κατεξοχήν ημέρα μνήμης και πραγματικά το Α' και το Β' Δημοτικό νεκροταφείο της Πάτρας αυτή τη μέρα μοιάζουν διαφορετικά γεμάτα από ζωηρές φωνές, συζητήσεις.

Στην πομπή στο Α' Νεκροταφείο συμμετέχει και η Δημοτική Μουσική παιανίζοντας πένθιμα εμβατήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις