Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Για πρώτη φορά, εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ δηλώνει ανοιχτά ότι είναι γκέι

Για πρώτη φορά, εν ενεργεία παίκτης του ...

Πώς θα δεχτούν την είδηση συμπαίκτες και αντίπαλοί του;

Ο πρώτος παίκτης των τριών μεγάλων σπορ στις ΗΠΑ που αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος έγινε ο Τζέισον Κόλινς. Ο σέντερ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς αποφάσισε να το κάνει μέσω ενός άρθρου του στο περιοδικό Sports Illustrated.

«Είμαι 34 ετών, είμαι μαύρος και είμαι γκέι. Δεν είχα σκοπό να γίνω ο πρώτος που το παραδέχεται, αλλά από τη στιγμή που είμαι, χαίρομαι που κάνω την αρχή» έγραψε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ.

«Όταν ήμουν νεότερος, έβγαινα με γυναίκες. Μάλιστα, είχα αρραβωνιαστεί. Πίστευα πως έπρεπε να ζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Νόμιζα πως έπρεπε να παντρευτώ μια γυναίκα και να μεγαλώσω παιδιά. Έλεγα στον εαυτό μου πως ο ουρανός είναι κόκκινος, αλλά ήξερα πως είναι μπλε. Αποφάσισα πως έπρεπε να πω την αλήθεια. Δεν ξέρω πώς θα το πάρουν οι άλλοι παίκτες στο ΝΒΑ. Ελπίζω να το υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά είμαι προετοιμασμένος για τον χειρότερο».

Ο κομισάριος του ΝΒΑ με δήλωσή του συνεχάρη τον Κόλινς για το θάρρος του, τονίζοντας πως «είναι ένας αξιοσέβαστος αθλητής και χαιρόμαστε που είναι αυτός που επέλεξε να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει ανοικτά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports