Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

H Παναχαϊκή καταγγέλλει την ακύρωση μίας μικρής αθλήτριας

H Παναχαϊκή καταγγέλλει την ακύρωση μίας...

Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου

Κατά τη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου παμπαίδων Α' - παγκορασίδων Α'  ακυρώθηκε μία 13χρονη αθλήτρια της Παναχαϊκής στα 3.000μ. βάδην μετά από τέσσερις παρατηρήσεις και ελάχιστα μέτρα πριν τον τερματισμό προκαλώντας αρνητικά σχόλια. Γι αυτό το λόγο η πατρινή ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναχαϊκής Γ. Ε. αφού συγχαρεί τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Σωματείου για την καταπληκτική τους παρουσία στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων/Παγκορασίδων Α' που έγινε το Σάββατο 27/4/2013, θέλει να καταγγείλει δημοσίως την επιλεκτική κρίση και όραση των κριτών στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων βάδην Παγκορασίδων που ακυρώσανε 5 μέτρα πριν τον τερματισμό ένα παιδί 13 μόλις ετών και αφού η απόφασή τους αυτή εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Οι εν λόγω κριτές  που άλλες φορές έχουν άκρως ελαστικά κριτήρια για τους αθλητές σε αγώνες που κρίνονται προκρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ποσοστά εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφάσισαν να εξαντλήσουν όλη τους την αυστηρότητα σε έναν αγώνα που έχει ως στόχο την πρώτη επαφή των παιδιών σε αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό και την δημιουργία ενθουσιασμού και αγάπης για το άθλημα, εφαρμόζοντας κανόνες οι οποίοι δεν εφαρμόζονται ούτε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αμφιβολίες για την εγκυρότητα της απόφασης εγείρονται επίσης από το γεγονός ότι εν ενεργεία αθλήτρια είχε το ρόλο κριτή στους αγώνες ενώ απαγορεύεται, καθώς επίσης και για τον τρόπο που εμπόδισαν την μικρή αθλήτρια έστω να τερματίσει εφόσον το ήθελε και ας εφαρμοζόταν η απόφασή τους να την ακυρώσουν.

Το να σπρώχνεις και να τραβάς κυριολεκτικά ένα παιδί έξω από τον αγωνιστικό χώρο είναι συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο που ασκεί το επάγγελμα του Παιδαγωγού.

Επιπλέον, είναι πρωτάκουστο να δίνονται 2 παρατηρήσεις ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο 100 μέτρα πριν τον τερματισμό με μόνο στόχο προφανώς την ακύρωση της αθλήτριας.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των κριτών που με τον τρόπο τους διώχνουν ουσιαστικά τα παιδιά από τον αθλητισμό σε μία εποχή που η κοινωνία τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Αυτού του είδους οι αγώνες σε αυτήν την κατηγορία είναι και πρέπει να είναι αγώνες γιορτής για τα παιδιά και όχι τραυματικές εμπειρίες.

Τέλος, θέλουμε να αναφερθούμε στο γεγονός ότι δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιούνται αθλητές της Παναχαϊκής από τους συγκεκριμένους κριτές αφού έχει ξανασυμβεί σε αγώνες εντός και εκτός Πατρών σε σημείο πλέον που να μιλάμε για προσωπική εμπάθεια την οποία πληρώνουν μικρά παιδιά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που άλλοι κριτές σε Πανελλήνια και άλλα Πρωταθλήματα δεν κάνουν παρατηρήσεις και δεν ακυρώνουν αθλητές του σωματείου μας. Αντιθέτως έχουν συγχαρεί πολλές φορές τους αθλητές μας για την εγκυρότητα του βαδίσματός τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports