Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πασχαλινή ιερά πανήγυρη στη Μονή Γηροκομείου στην Πάτρα

Πασχαλινή ιερά πανήγυρη στη Μονή Γηροκομ...

Την Τρίτη 7 Μαίου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία και το απόγευμα θα γίνει λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας

Λαμπρές Πασχαλινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην ιστορική ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαίου 2013 στις 10.45 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι θα ψαλεί ο Μέγας εσπερινός του Πάσχα (της Αγάπης) που αποκαλείται και ως η Δεύτερη Ανάσταση. Η έναρξη και η λήξη του Μέγα Εσπερινού της Αγάπης θα λάβει χώρα στο Μέγα αρχονταρίκι του μοναστηριού όπου στο τέλος της λειτουργίας θα διανεμηθούν στους πιστούς Πασχαλινά αυγά.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαίου (την ημέρα αυτή μεταφέρεται η εορτή του Αγίου Γεωργίου) το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία ενώ την Τρίτη 7 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η Πασχαλινή πανήγυρη της Παναγίας Γηροκομήτισσας.

Την Τρίτη η Πασχάλιος αρχιερατική Θεία λειτουργία θα αρχίσει στις 7.30 το πρωί και θα τελειώσει στις 10 ενώ το απόγευμα θα γίνει λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας μέχρι το ναό του Αγ. Αρτεμίου στο προαύλιο της μονής.

Θα ψαλεί αγιασμός κατά την Αγιορείτικη τάξη και στη συνέχεια εν ιερά πομπή θα γίνει η επιστροφή στο Καθολικό του μοναστηριού όπου και θα μοιραστούν στους πιστούς Πασχαλινά κουλούρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις