Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κίνηση παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Μ. Καρχιμάκη

Κίνηση παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Μ. Καρχιμάκη

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στην νυν και την πρώην ηγεσία για την οικονομική κατάσταση και τα τεράστια χρέη του κόμματος.

Οργανωμένη εσωκομματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ, ένα μήνα μετά το συνέδριό του και ενώ εξελίσσεται στο παρασκήνιο σκληρή κόντρα ανάμεσα στην νυν και την πρώην ηγεσία για την οικονομική κατάσταση και τα τεράστια χρέη του κόμματος.

Με πρωτοβουλία 75 πιστών στον Γιώργο Παπανδρέου στελεχών, συγκροτείται ένα αντίβαρο στην ηγετική ομάδα, με σαφείς διαθέσεις διαφοροποίησης και κριτικής στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κίνηση διαδραματίζουν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης, ενώ στην ηγετικό πυρήνα μετέχουν και οι Σήφης Βαλυράκης, Μανώλης Στρατάκης, Ασπα Παπαηλιού, όλοι αναγνωρισμένοι ως «σκληροί παπανδρεϊκοί».

Η κίνηση των 75, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο συνέδριο, οργάνωσε την Κυριακή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου μετείχαν περισσότερα από 400 στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος της είναι να υπερασπιστεί την πολιτική των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, να διαφοροποιηθεί από τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και να ενισχύσει την επιρροή της στο εσωτερικό του Κινήματος με ένα πανελλαδικό δίκτυο στελεχών.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Καρχιμάκης οριοθέτησε τις σχέσεις που οφείλει να έχει το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Σαμαρά: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί μια για πάντα ότι η αναγκαία, για εθνικούς λόγους στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις» τόνισε και επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις, που επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά είναι νόμοι και αποφάσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το σχέδιο σωτηρίας των Τραπεζών, που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, σε σχέδιο σωτηρίας και προστασίας της προσωπικής περιουσίας των Τραπεζιτών». «Είναι αυτή η αλλαγή πολιτικής που στοχεύει στη διάσωση και το ανεξέλεγκτο των Τραπεζιτών και όχι του Τραπεζικού Συστήματος, μια από τις αιτίες που υπάρχει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά» σημείωσε, ενώ για την πορεία του Κινήματος είπε ότι με ευθύνη της ηγεσίας, το Συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες για δημιουργική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την αποκατάσταση της πολιτικής του φυσιογνωμίας. Επισήμανε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωισμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων».

Ο Παντελής Οικονόμου απέδωσε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, διευκρίνισε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του κενού στην πρόταση εξουσίας και των παλινωδιών της ηγεσίας της. Όσο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις