Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη

Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη

Αν και προηγήθηκαν διευκρινίσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διάταξη τελικά αποσύρθηκε

Αποσύρθηκε τελικά από το πολυνομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, την οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να συνυπογράψει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος νωρίτερα είχε έρθει σε επαφή τόσο με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη όσο και με τον κ. Ρουπακιώτη.

Όπως έγινε γνωστό από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, η διάταξη θα επανακατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διαύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη προέβλεπε την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Μέχρι και αργά το μεσημέρι πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι «επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου» και πως «υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».

«Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι  σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσης τους», είχε υπογραμμίσει το πρωί στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Ρουπακιώτης.

Η αρνητική του στάση δεν κάμφθηκε ούτε και μετά από διευκρινίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τις οποίες η ρύθμιση αφορούσε μόνο χρονικούς περιορισμούς μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του κ. Μανιτάκη ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως η ρύθμιση αφορούσε μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.

Το ζήτημα, εκτός από έντονους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, προκάλεσε επίσης την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ που έκανε λόγο για πρωτοφανές αντισυνταγματικό πραξικόπημα και της ΠΟΕ-ΟΤΑπου προκήρυξε 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αύριο, Παρασκευή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις