Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Για οικολογικό έγκλημα απο τη δημιουργία ΣΜΑ μιλούν οι κάτοικοι σε Ροϊτικα -Μιντιλόγλι-Θέα

Πάτρα: Για οικολογικό έγκλημα απο τη δημ...

Ανακοίνωση απο το σύλλογο Προστασίας περιβάλλοντος για τη δημιουργία ΣΜΑ στο Παυλόκαστρο

Κάθετα αντίθετος στην προοπτική της δημιουργίας  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή το Παυλόκαστρου εμφανίζεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ροϊτίκων – Μιντιλογλίου – Θέας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται

Ο Σύλλογός μας στο άκουσμα δημιουργίας  ΣΜΑ: από τη Δημοτική Αρχή στο Παυλόκαστρο, αντέδρασε άμεσα και αξιολογώντας το, το θεώρησε μείζονος σημασίας και αντιτάχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής και την Επιτροπή Αγώνα  στη χωροθέτηση αυτού του ανοσιουργήματος .

Τούτο γιατί το Παυλόκαστρο , για  το οποίο πολύς λόγος έγινε  τον τελευταίο καιρό από τα ΜΜΕ , δεν είναι αυτό που ορισμένοι  κύκλοι της Δημοτικής Αρχής θέλουν να εμφανίζουν.

Εμείς λέμε, για να μάθει ο κόσμος της Πάτρας και της ευρύτερης  περιοχής, ότι το Παυλόκαστρο είναι  οικισμός της τ. Κοινότητος Θέας, στο  Νότιο τμήμα της Πάτρας. Ευρίσκεται πάνω στο δρόμο που συνδέει  τα Ροΐτικα με την οδό 111. Είναι  περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατά μεγάλο μέρος περιβάλλεται από δάσος. Είναι ο πνεύμονας ζωής της περιοχής μας.

Έχει  πανάρχαιο φράγκικο κάστρο που χρονολογείται από το 1408. Έχει μυκηναϊκούς τάφους . Και τα δύο είναι σε μικρή απόσταση από το υπό συζήτηση σημείο εγκατάστασης του ΣΜΑ (200-250μ.). Ενδεχόμενη εγκατάσταση του ΣΜΑ στο σημείο αυτό θα είναι ασέβεια απέναντι στην ιστορία και θα δημιουργήσει προβλήματα σε ανασκαφές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στον απέναντι από το κάστρο λόφο  (500-600μ.) ευρίσκεται το πανάρχαιο μοναστήρι  της Ανάληψης (700 μ.Χ.) , το οποίο έχει αναγνωριστεί ως διατηρητέο μνημείο.

Επιπλέον στην περιοχή ευρίσκονται , περιμετρικά του δάσους, πέντε λιμνοδεξαμενές με ψάρια, βατράχια , αγριόπαπιες. Ζουν σε αυτές και τρέφονται σπάνια πουλιά (κορμοράνοι, τσικνιάδες, κοτσύφια). Είναι ένας υδροβιότοπος εξαίρετου κάλλους που πλαισιούμενος από το πευκοδάσος  αποτελεί ένα μικρό Παράδεισο για όλη την περιοχή.

Αυτό είναι το Παυλόκαστρο!!!!!!, και  όχι το άλλο που εμφανίζεται από  τη Δημοτική Αρχή, δηλαδή μια μικρή, άγονη έκταση ξερή και άνυδρη,  όπως επιδιώκουν να την καταστήσουν.

Τέλος τονίζουμε ότι εκεί ζουν Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα και όχι μόνο κατσίκες όπως ισχυρίζονται μερικοί.

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν  ο Σύλλογός μας είναι κάθετα αντίθετος  στη δημιουργία ΣΜΑ στο Παυλόκαστρο  και θα αγωνιστεί για να αποτραπεί  μια τέτοια απόφαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις