Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κ.Αχαΐα: Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή οδήγηση

Κ.Αχαΐα: Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην ασ...

Εκδήλωση στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. ο δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο τομέας Παιδείας του, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου της Κάτω Αχαΐας, διοργάνωσαν εκδήλωσαν κατά την οποία μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και νεαρά άτομα εκπαιδεύτηκαν για ασφαλή οδήγηση και σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Στο χώρο παρευρέθηκε ειδικό κλιμάκιο εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, με ειδικό προσομοιωτή οδήγησης, ανατροπής και σύγκρουσης προκειμένου οι μαθητές και τα άτομα νεαρής ηλικίας που έλαβαν μέρος, να ενημερωθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικού πολιτισμού. Επίσης στο χώρο υπήρχαν και ειδικοί τάπητες με σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως « η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων κρίνονται απαραίτητα ώστε η χώρα μας να πάψει επιτέλους να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, των οποίων θύματα, σύμφωνα και με στατιστικές, είναι νέοι άνθρωποι».

Ο Τομέας Παιδείας του δήμου Δυτικής Αχαΐας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μπαρμπούνης, θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία του δήμου πιστεύοντας πως τέτοιες προσπάθειες σε συνάρτηση με την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Πολιτεία με ουσιαστικά μέτρα και πολιτικές θα συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις