Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέσσερις συγγραφείς του Νότου μιλούν για την κρίση

Τέσσερις συγγραφείς του Νότου μιλούν για την κρίση

Tην Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αλέξης Σταμάτης

Πυκνώνουν μέρα με την ημέρα οι φωνές στην Ευρώπη που ζητούν την συνεργασία των χωρών του νότου προκειμένου να υπάρξει μια καθολική αντίδραση απέναντι στην Γερμανική κυριαρχία. Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η δεύτερη συνάντηση Διαλόγου του Νότου που οργανώθηκε  από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Στην εκδήλωση που θέμα της είχε ''4 συγγραφείς του Νότου μιλούν για την κρίση'' το βήμα δόθηκε σε τέσσερις συγγραφείς του Νότου - στον Αλέξη Σταμάτη από την Ελλάδα, στον SantiagoRoncaglioloαπό την Ισπανία, στον José LuisPeixotoαπό την Πορτογαλία και στην MariolinaVeneziaαπό την Ιταλία-για να ακουστεί μια διαφορετική φωνή για την προοπτική συνεργασίας στην περίοδο της κρίσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων των χωρών του Νότου και  μίλησαν ο Ιταλός Λεονάρντο Ντομένιτσι, η Ισπανίδα Μαρία Μπαντία Κουτσέτ και η Πορτογαλίδα Εντίτ Εστρέλα.

Από την πλευρά της η διοργανώτρια της εκδήλωσης  Μαριλένα Κοππά μεταξύ άλλων είπε "Οι χώρες του Νότου ενωμένες  μπορούν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους εκείνους που αρνούνται να δουν τη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην περιφέρεια της Ευρώπης, με τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση και την απελπισία να κυριαρχεί στην καθημερινότητα των πολιτών των χωρών που πλήττονται από την κρίση. Ο διάλογος αυτός στόχο έχει να αναδείξει τα κοινά προβλήματα, τα κοινά διακυβεύματα και να ανακαλύψει τις βέλτιστες πρακτικές". 

"Κανείς δεν μπορεί μόνος του" τόνισε η Μαριλένα Κοππά, και συμπλήρωσε, "Δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις σε υπερεθνικά προβλήματα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις