Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εθελοντική εργασία Φιλανδών στην Πάτρα

Εθελοντική εργασία Φιλανδών στην Πάτρα

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig Senior Volunteer, Σχέδια Εθελοντισμού Grundtvig για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας  “Enhancing of Finland – Greece Cultural Heritage”, “EnHanCe”, 6 Φινλανδοί εθελοντές από το Kirkkonummi, Φινλανδίας θα επισκεφθούν την Πάτρα από 14/04/2013 – 04/05/2013 και θα προσφέρουν εθελοντική εργασία, γνώση και εμπειρία ως μία μορφή μη τυπικής μάθησης και μη κερδοσκοπικής δραστηριότητας.

Οι εθελοντές θα εργαστούν στο Γυμνάσιο & Λύκειο Παραλίας Πάτρας, σε δραστηριότητες της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Ισότητας φύλων, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη & του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στα ΚΑΠΗ του Δήμου της Πάτρας, στο γυμναστήριο Sport House, στο Εργαστήριο Αναπαλαίωσης επίπλων – εικόνων - 2o ΕΠΑΣ, επίσης  θα παραδώσουν μαθήματα γυμναστικής σε βετεράνους αθλητές.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

·    Να δώσει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 50 ετών να εργαστούν εθελοντικά σε Ελλάδα και Φιλανδία σε διάφορες δραστηριότητες

·    Να δημιουργήσει διαρκή συνεργασία μεταξύ των συνεργαζομένων Οργανισμών όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.
·    Να υποστηριχθεί το πρόγραμμα από την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς Δήμους ώστε να εμπλακούν θετικά στην ανταλλαγή των εθελοντών.

Σκοπός του είναι:

·    Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών Ελλάδας και Φινλανδίας.

·    Να επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες που εμπλέκονται στην ανταλλαγή εθελοντών να αξιοποιήσουν δημιουργικά την γνώση, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των εθελοντών.

·    Οι Ελληνικές και Φιλανδικές πολιτιστικές βραδιές έχουν σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και προώθηση του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού και αντιστοίχως του Φιλανδικού.

Κατά την παραμονή των 6 Φιλανδών εθελοντών στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Διαπολιτισμικός Διάλογος Ελλάδας - Φινλανδίας»,  το Σάββατο 27/04/2013, (10:00 – 14:00) στην Αίθουσα Αίγλη  - Veso Mare , Πάτρα (Ακτή Δυμαίων 17), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Ισότητας φύλων, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις