Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχεδίου "Αθηνά" από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ - Θα "αραχνιάσουν" έξι μεγάλα συγκροτήματα

Πάτρα: Προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα κα...

Στήριξη παρέχει ο Δήμος Πατρέων

Μεγάλη αναταραχή που έφτασε μέχρι τα εκτροπα στο ΤΕΙ της Πάτρας, το βράδυ της Πέμπτης, έχει προκαλέσει το σχέδιο "Αθηνά" για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Πάτρας προσφεύγει στη δικαιοσύνη, με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να αποτρέψει την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα αναμένεται να κατατεθεί προσφυγή κατά του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα.

Στο μεταξύ, έκκληση στους φοιτητές και στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την αδικία που θα υποστεί το ΤΕΙ Πάτρας και η Πάτρα ολόκληρη, με το σχέδιο «Αθηνά», απηύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με εκπροσώπους καθηγητών και εργαζομένων του ΤΕΙ.

Μετά τη μετάβασή μας μαζί με φοιτητές και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Υπουργείο, υπήρξε προχθές το απόγευμα στην Πάτρα συνάντησή μου με 40 εκπροσώπους του ΤΕΙ Πάτρας, παρόντος του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια, για να συντονίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της συρρίκνωσης ενός από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης μας.

Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ζημιώνει την Πάτρα κι αυτό το παραδέχτηκε ενώπιόν μου και ο έχων την ευθύνη του σχεδιασμού του προγράμματος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου, κ. Λάσκαρης.

Ενώ άλλα ΤΕΙ της χώρας πλήττονται, από το «ΑΘΗΝΑ», κατά 15%, το ΤΕΙ της Πάτρας πλήττεται κατά 50%.

Προσωπικά καταδικάζω τα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΤΕΙ της Πάτρας. Το επαναλαμβάνω, δεν είναι τρόπος αυτός επίλυσης των προβλημάτων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, ανέφερε ότι η "Αθηνά" ακρωτηριάζει την Πάτρα και το Τεχνολογικό της Ίδρυμα. "Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό τμημάτων που εισέρχονται σε μεταβατικό στάδιο. Το ίδρυμα χάνει την αυτοτέλειά του αφού συγχωνεύεται με το ΤΕΙ Μεσολογγίου, ενώ ειμαστε το μοναδικό ΤΕΙ στο οποίο μιας ολόκληρη σχολή, η ΣΔΟ αλλάζει έδρα. Όλα αυτά επηρεάζουν την εκπαιδευτική λειτουργία του ιδρύματος, καθώς και τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της Πάτρας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Γιάννης Καλαντίρης τόνισε ότι από τις αλλαγές που θα προκύψουν από το σχέδιο "Αθηνά", θα "αραχνιάσουν" έξι μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, 9.000 τ.μ., τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός., ενώ σε άλλες περιοχές θα χρειαστούν χρήματα  για να γίνουν νέες εγκαταστάσεις.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφεδρείας για τους εργαζόμενους στο ΤΕΙ λόγω των συγχωνεύσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις