Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Απαντήσεις σε Βανταράκη -Κουρή: Πρακτικές του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου

Απαντήσεις σε Βανταράκη -Κουρή: Πρακτικέ...

Tοu Αντιδημάρχου Βασίλη Λοτσάρη

Ο κ. Βανταράκης και η κ. Κουρή αντί για ντουντούκες στο δρόμο (όπως κάνουν άλλοι για αυτό το θέμα) χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ μέσω γραπτών δηλώσεων, για να τρομοκρατούν και να παραπληροφορούν τους πολίτες, ακολουθώντας πρακτικές που έχουν αποτυπωθεί εύστοχα την εποχή του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου.

Ας δούμε λοιπόν πια είναι η πραγματικότητα:

Ερωτούν

·      Γιατί επιλέχθηκε το Παυλόκαστρο από τα υπόλοιπα τρία σημεία εκτός Ξερόλακκας;

Γιατί φαίνεται ότι έχουν επιλεκτική μνήμη. Ξεχνούν ότι η Δημοτική Αρχή τις έχει προτείνει πριν ένα χρόνο και τις έχουν καταψηφίσει χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ακριβώς αντίθετα επιχειρήματα που παραθέτουν στο κείμενό τους για το Παυλόκαστρο. Ξεχνούν ότι πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων εκείνων των περιοχών φιγουράροντας σε φωτογραφίες που δημοσιευόντουσαν στα ΜΜΕ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

·      Ποιό είναι το κόστος μεταφοράς των απορριμματοφόρων στο Παυλόκαστρο;

Η κεντροβαρικότητα υπολογίζεται με βάση το κόστος και με βάση αυτό έχει γίνει η σχετική βαθμολόγηση που αποτυπώνεται στην σχετική μελέτη του Δήμου και του ΤΕΕ. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι, αν η κεντροβαρικότητα άρα και το κόστος ήταν το μόνο κριτήριο χωροθέτησης τότε θα αρκούσε η υπογραφή και η απόφαση ενός μηχανικού για να χωροθετηθεί ο ΣΜΑ. Δεν θα ήταν απαραίτητη η απόφαση ενός πολιτικού οργάνου. Παρόλα αυτά ενώ τονίζουν τώρα το κόστος, αν διαβάσουμε τις παρελθούσες ανακοινώσεις τους τόσο για τον ΣΜΑ όσο και για άλλα διάφορα θέματα που τονίζουν και άλλα κριτήρια (πολτικά, κοινωνικά κ.λ.π.), θα αντιληφθούμε πόσο υποκριτική είναι η στάση τους.

Οι κ. Βανταράκης και Κουρή διατυπώνουν ερωτήσεις διαστρεβλώνοντας εντέχνως την χρονική σειρά των πραγμάτων. Ζητούν απαντήσεις σε πράγματα και τοποθετούν ερωτήσεις για σχεδιασμούς που έπονται της χωροθέτησης.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που είναι απαραίτητη για όλα τα έργα, αναφέρει τις πιθανές οχλήσεις και σχεδιάζει όλα τα απαραίτητα μέτρα (δεντροφυτεύσεις κ.λ.π.) ώστε αυτές να μηδενιστούν.

Η Δημοτική Αρχή σε πάρα πολλά από αυτά τα θέματα έχει ήδη προετοιμαστεί διότι ο χρόνος για τον ΣΜΑ πιέζει ασφυκτικά. Τα τοπογραφικά διαγράμματα και η προμελέτη διαμόρφωσης του χώρου έχουν εκπονηθεί για όλους τους χώρους (για το Παυλόκαστρο την παρουσίασα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο παρόλες τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν)  καθώς και η μελέτη προμήθειας του Μηχανολογικού Εξοπλισμού. Υπογείως όμως μέσω των ερωτήσεων (δίδοντας «επιστημονική» χροιά στο κείμενο) διατυπώνουν απορίες, αποφεύγοντας ουσιαστικά να ψηφίσουν ή να προτείνουν κάποιον εναλλακτικό χώρο, λέγοντας ότι δεν έχουν τα κατάλληλα δεδομένα.

Πρέπει επίσης να τελειώνουμε με τις διασπορά ψεύτικου φόβου στους πολίτες. Στο Παυλόκαστρο και να μπορούσε να γίνει ΧΥΤΥ, με την κατασκευή του ΣΜΑ δεν είναι δυνατόν να γίνει, διότι δεν επαρκεί ο χώρος.

Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους ή ψηφίζοντας ή προτείνοντας μία συγκεκριμένη εναλλακτική θέση θέτοντας την για ψηφοφορία στο σώμα. Αλλιώς δεν παίζουν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου.

Αν αυτόν τον ρόλο δεν τον αντέχουν ας παραιτηθούν.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις