Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία η ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στην εκπαίδευση

Πάτρα: Με επιτυχία η ημερίδα για την ασφ...

Στόχος η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για το θέμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 28 Μαρτίου 2013 στην Πάτρα η ημερίδα με θέμα την «Ασφαλή και Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στην Εκπαίδευση». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και διεξήχθη στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, των Σχολικών Συμβούλων και των εκπαιδευτικών της περιφερειακής ενότητας της Αχαΐας για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση καθώς και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφαλή χρήση των διαδικτυακών μέσων και την ορθή διαχείριση των παρεχόμενων από αυτά πληροφοριών. Την ημερίδα χαιρέτισε ο Περιφερειακός Δ/ντής Π. & Δ. Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος ενώ τη συντόνισε ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΠΔΕΔΕ κ. Μπαρής Θεόδωρος.

Ο κ. Λούβρης Αριστείδης, διαχειριστής του δικτυακού τόπου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr/ παρουσίασε «Το θεσμικό πλαίσιο της χρήσης του Διαδικτύου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Ακολούθησε η παρουσίαση για την «Ορθή χρήση των πληροφοριών του Διαδικτύου- Καλές πρακτικές» του Δρ. Τσώλη Δημήτρη, Λέκτορα Παν/μίου Δυτικής Ελλάδας και της Δρ. Κουφού Ανδρεάννας, Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Π/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας. Τέλος,  ο κ. Π. Αγγελόπουλος, εκ μέρους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, παρουσίασε τις «Υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις από τους  συμμετέχοντες και ολιγόλεπτη συζήτηση. Οι παρουσιάσεις των εισηγητών είναι διαθέσιμες στο http://blogs.sch.gr/pdedellad/archives/3091.

Στην άρτια διοργάνωση της ημερίδας συνέβαλε καθοριστικά το σύστημα της ηλεκτρονικής προεγγραφής. Επιπλέον αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη ανταπόκριση των συμμετεχόντων στην αποτίμηση των διεργασιών της ημερίδας  μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό.

Μετά το τέλος της ημερίδας ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: « Είναι γνωστό ότι η χρήση του διαδικτύου είναι πλέον απολύτως ενσωματωμένη στην καθημερινότητα των παιδιών και των εφήβων παγκοσμίως. Καθημερινά γινόμαστε γνώστες φαινομένων που σχετίζονται με τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του διαδικτύου. Παρόμοιες δράσεις δίνουν την ευκαιρία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως θέσης ευθύνης,  να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το θεσμικό πλαίσιο και  τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν την ορθή χρήση του διαδικτύου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες της σημερινής ημερίδας καθώς αποδεικνύουν έμπρακτα την προσπάθειά τους για τη διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών παιδείας και αγωγής που θα θωρακίσουν τη νέα γενιά απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη σωστή χρήση του διαδικτύου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις