Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Οι στιγμές της επίθεσης στον James Watson"

"Οι στιγμές της επίθεσης στον James...

Του Καθ. Χημείας Γ.Ματσούκα

Με αφορμή την αναβολή της δίκης στις 3 Απριλίου 2013 των δύο νεαρών για την επίθεση κατά του James Watson, αναβίωσε στη μνήμη μας ένα θλιβερό περιστατικό. Εκείνη την ημέρα κάποιοι, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του Πανεπιστημίου μας, όπως ήταν η επίσκεψη και η ιστορική ομιλία του James Watson στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις 12- 15 Απριλίου 2011.

Στις 14 Απριλίου 2011, ημέρα Πέμπτη, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο που δεν προϋπήρξε ποτέ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο James Watson περιέγραψε την ιστορική ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου νου. Είχαν έλθει από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό 2.500 παρευρισκόμενοι σε όλες τις αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου, για να δουν από κοντά τον Κορυφαίο Ερευνητή και να παρακολουθήσουν την ομιλία του.

Εκείνο που όλοι σκεφτόμαστε είναι ότι, εάν συνέβαινε κάτι στον James Watson από την επίθεση των δύο νεαρών, θα υπήρχε παγκόσμια κατακραυγή εναντίον της Ελλάδας. Εκείνες τις στιγμές του πανικού μετά την επίθεση, που ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι με αυτό που βλέπαμε, ήταν ολοφάνερη η αγωνία για την συνέχεια ή όχι της ομιλίας Watson. Σε πείσμα κάποιων που ήθελαν την ματαίωση της ομιλίας και του Συνεδρίου, ο Watson συνέχισε και τελείωσε με μία αποθέωσή του από το ακροατήριο. Όρθιοι όλοι οι παρευρισκόμενοι τον χειροκροτούσαν επί μακρόν με ενθουσιασμό, αποδίδοντας την τιμή στον κορυφαίο ερευνητή και στην κορυφαία ανακάλυψη, κατά πολλούς η σημαντικότερη όλων των εποχών. Ήταν εκατοντάδες οι φοιτητές και οι ερευνητές που τον πλησίασαν στη συνέχεια για μια χειραψία και ένα αυτόγραφο. Το Συνέδριο και το Πανεπιστήμιο τελικά θριάμβευσαν!

Η επίσκεψη Watson ήταν μια κορυφαία στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πόλη μας και την Ελλάδα. Παρά το επεισόδιο, εκείνη την ημέρα γράφτηκε μια χρυσή σελίδα για το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Πόλη.

Να σημειωθεί ότι ο James Watson έστειλε πρόσφατα επιστολή υποστήριξης την Ελλάδας και των Πανεπιστημίων της, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama και στην Ευρωπαϊκή Ηγεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις