Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ήττα στις λεπτομέρειες για Παναθηναϊκό

Ήττα στις λεπτομέρειες για Παναθηναϊκό

Ηττήθηκε στην παράταση με 72-70 από την Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της Μπαρτσελόνα από τον πρώτο αγώνα της μεταξύ τους σειράς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καθώς αν και ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης ηττήθηκε στην παράταση με 72-70. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί και πάλι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», την Πέμπτη.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 34-32, 45-51, 64-64, 72-70 (παράταση)

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του από το ξεκίνημα, κάνοντας την Μπαρτσελόνα να καταλάβει ότι φαβορί σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Με εξαιρετικό παιχνίδι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς 14-2 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-11, παγώνοντας το κατάμεστο καταλανικό γήπεδο.

Η συνέχεια Ανήκε όμως στους γηπεδούχους, που με δύο συνεχή τρίποντα από τους Ναβάρο και Χουέρτας και καλάθι του Τόμιτς σε κάτι περισσότερο από ενάμισι λεπτό (1’38΄΄!), οι παίκτες του Πασκουάλ μείωσαν στο καλάθι. Η αστοχία των φιλοξενούμενων επέτρεψε μάλιστα στους ισπανούς να προσπεράσουν και σε συνδυασμό με κάποιες συζητήσιμες διαιτητικές αποφάσεις, να προηγηθούν στο ημίχρονο με 34-32.


Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό «ζεστό]. Με σερί 6-0 προσπέρασε εκ νέου (38-34), ενώ με εκπληκτική άμυνα «στραγγάλισε» την Μπαρτσελόνα και την ανάγκασε να παραμείνει για περίπου επτά λεπτά με απολογισμό μόλις δύο πόντων. Ο Λάσμε κάρφωνε με μανία στο αντίπαλο καλάθι από τις πάσες του Διαμαντίδη και στο 30΄ το σκορ ήταν 51-45 για τον Κυπελλούχο Ελλάδας.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη έφτασαν και στο +7 (56-49) με τρίποντο του Ούκιτς, όμως τότε ήταν που ανέλαβε... δράση η αντίπαλη περιφέρεια, με τους Σάδα, Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους να σκοράρουν από τα 6.75 και να ισοφαρίζουν (60-60) πέντε λεπτά πριν τη λήξη.

Δύο συνεχή επιθετικά φάουλ του Λάσμε (στο σκριν) έφερε τον Γκαμπονέζο σέντερ στον πάγκο με πέντε φάουλ. Εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις άφησαν το σκορ στο 64-64, με τον Γκιστ να κόβει το σουτ του Τόμιτς στην εκπνοή και να στέλνει τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί, με τρίποντο του Αμερικανού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 70-69, αλλά ο Ναβάρο σκόραρε με τον ίδιο τρόπο κάνοντας το 72-70, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, με την ελληνική ομάδα πάντως να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports