Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένταση με τσιγγάνους στην Καλαμάτα, σε έφοδο της Χρυσής Αυγής σε νοσοκομείο

Ένταση με τσιγγάνους στην Καλαμάτα, σε έ...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τα χειρότερα. Αποδοκιμάζει η διοίκηση του νοσοκομείου

Ως Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας». Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».

Για το ίδιο θέμα, το eleftheriaonline.gr μεταδίδει ότι ένα βήμα πριν από τη συμπλοκή έφτασαν χτες το βράδυ χρυσαυγίτες και τσιγγάνοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ευτυχώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.

Ολα ξεκίνησαν στις 10 περίπου το βράδυ, όταν τσιγγάνοι μετέφεραν στο νοσοκομείο έναν 22χρονο ομόφυλό τους που τραυματίστηκε στη Μεσσήνη. Εκεί βρήκαν μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, που είχε πάει να ελέγξει αν εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στις κλινικές. Οι τσιγγάνοι, που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστές, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν στο νοσοκομείο. Αμέσως κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με τσιγγάνους που ζητούσαν το λόγο από τους χρυσαυγίτες. Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι τσιγγάνοι ζητούσαν μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης έδωσε κάποιες εξηγήσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις