Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ-Θα παραστεί και η συνομήλικη της, Βασίλισσα Ελισάβετ

Την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου η κηδεία...

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Καθεδρικό ναό του Αγιου Παύλου

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο όπως ήταν η επιθυμία της, την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, θα γίνει η κηδεία της τέως Πρωθυπουργού της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ που πέθανε τη Δεύτερα στον ύπνο της μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 87 ετών.

Στην κηδεία της "Σιδηράς Κυρίας" αναμένεται να παραστεί, σύμφωνα με πληροφορίες και η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας.

Όπως γράφει το σάιτ newsit, στην κηδεία της Σιδηράς Κυρίας της Βρετανίας, της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού που ακόμη και μετά θάνατον διχάζει ολόκληρο το έθνος των Άγγλων, θα παραστεί και η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία σημειωτέον ότι είναι συνομήλικη της Θάτσερ (η Ελισάβετ έχει γεννηθεί επίσης το 1926, στις 21 Απριλίου).

Η κηδεία της Θάτσερ δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη ούτε (μετά από επιθυμία της) η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Όμως, θα είναι ανάλογη από πλευράς πάνδημου πένθους, της κηδείας της βασιλομήτορος και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

"Σε συνάντηση της οικογένειας της Θάτσερ και εκπροσώπων του Μπάκιγχαμ αποφασίστηκε η κηδεία της πρώην πρωθυπουργού να τελεστεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου", ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Παράλληλα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε εκτός από την παρουσία στην τελετή, της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της, δούκα του Εδιμβούργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις