Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών σήμερα στα Σκόπια

Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών σήμερα στα Σκόπια

Σε 30 Δήμους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τoν δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται σε 30 δήμους της ΠΓΔΜ. Από τον πρώτο γύρο, που διεξήχθη στις 24 Μαρτίου, εξελέγησαν 51 δήμαρχοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων (39) προέρχονται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI (8) του Αλί Αχμέτι.

Δεύτερος γύρος διεξάγεται -μεταξύ άλλων- και για την υπερδημαρχία των Σκοπίων, όπου αναμετρώνται ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE και σημερινός δήμαρχος, Κότσε Τραγιάνοφσκι, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 48% και ο υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Γιάνι Μακραντούλι, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 28%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον δεύτερο αυτόν γύρο, οι υποψήφιοι του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι θα επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με σλαβικό πληθυσμό, ενώ οι υποψήφιοι του DUI αναμένεται να επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με αλβανικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις