Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πορτογαλία: "Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου"

Πορτογαλία: "Η κυβέρνηση δεν συμφων...

Θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της χώρας να ανταπεξέλθει στους όρους του προγράμματος διάσωσης

Η πορτογαλική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απορρίψει κάποια μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της χώρας να ανταπεξέλθει στους όρους του προγράμματος διάσωσης, ύψους 78 δισ. ευρώ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου καθιστά πολύ δύσκολο για τη χώρα να εκπληρώσει τους στόχους της στο πλαίσιο της διάσωσης και τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να πετύχει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Luis Marques Guedes στους δημοσιογράφους μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Δήλωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Anibal Cavaco Silva αργότερα σήμερα. «Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου αλλά πρέπει να προειδοποιήσουμε τους Πορτογάλους για τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχει στη χώρα», πρόσθεσε ο Guedes.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Πορτογαλίας με τους διεθνείς δανειστές και επενδυτές, και να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση του χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων, στο σχέδιο διάσωσης. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να λάβουν απόφαση για το ζήτημα την επόμενη εβδομάδα σε συνάντηση στο Δουβλίνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις