Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκτός των τειχών η "μάχη" για την έδρα του ΤΕΙ - Δήμαρχος, καθηγητές και φοιτητές συναντούν σήμερα τον Υπουργό Παιδείας

Πάτρα: Εκτός των τειχών η "μάχη&quo...

Σήμερα στις 8 το πρωί αναχωρούν πούλμαν από την πύλη του ΤΕΙ

Στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό Παιδείας μεταβαίνουν σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς  φοιτητές  και καθηγητές του ΤΕΙ Πάτρας, ενώ διατίθεται λεωφορείο από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, προκειμένου όποιος άλλος από το Δημοτικό Συμβούλιο ή φορέα, επιθυμεί να μεταβεί στην πρωτεύουσα.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να παραχωρήσει ένα λεωφορείο.Το αίτημα του Δημάρχου ικανοποιήθηκε, έτσι σή,ερα στις 8 το πρωί, μπροστά από την κάτω πύλη του ΤΕΙ Πάτρας,θα βρίσκεται το λεωφορείο, προκειμένου να μεταβούν όσοι από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εκπρόσωποι φορέων επιθυμούν, στην Αθήνα. Παράλληλα, άλλα 2 λεωφορεία, έχει μισθώσει το ΤΕΙ, για σπουδαστές και καθηγητές, προκειμένου όλοι μαζί, να μεταβούν στην Αθήνα, στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς χθες συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, στον οποίο μετέφερε την όλη κατάσταση σχετικά με τα όσα ακούγονται για μεταφορά της έδρα του ΤΕΙ από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Η συζήτηση ήταν θερμή, με τον κ. Χρυσόστομο, να συμφωνεί ότι οι δηλώσεις του κ. Σαλμά είναι απαράδεκτες και αποτελούν εμπαιγμό για την τρίτη πόλη της Ελλάδας, που είναι η Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο, ο κ. Χρυσόστομος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, του μετέφερε το απαράδεκτο του όλου πράγματος και το πώς δεν είναι δυνατόν, να μεταφερθεί η έδρα του ΤΕΙ από την Πάτρα στο Μεσολόγγι. Ο κ. Παπαθεοδώρου, διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο, ότι τίποτα από όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν ισχύει και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταφερθεί η έδρα του ΤΕΙ από την Πάτρα, για οπουδήποτε αλλού. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Χρυσόστομο, με το δικό του κύρος, που έχει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην περιοχή, να εκδώσει και ο ίδιος σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις