Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρέβεζα: Τροχαίο έξω από το 4ο Δημοτικό - Στο νοσοκομείο τραυματισμένη κοπέλα

Πρέβεζα: Τροχαίο έξω από το 4ο Δημοτικό ...

Ευτυχώς ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 12:30 μετά το μεσημέρι έξω από το 4ο δημοτικό σχολείο στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, αυτοκίνητο ι.χ. τύπου τζιπ φέρεται να επιχείρησε επιτόπια αναστροφή, επί της οδού Μιαούλη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο δίκυκλο, που οδηγούσε νεαρή κοπέλα, που διέρχονταν από το σημείο.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός.

Όμως το περιστατικό αυτό φέρνει ξανά στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία στην Πρέβεζα και δεν είναι άλλο από αυτό της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που τα περιβάλλουν και κυρίως στις κεντρικές τους εξόδους.

Στο 4ο δημοτικό συγκεκριμένα η κεντρική οδός είναι αρκετά πλατιά, πλην όμως κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο (ακριβώς δίπλα υπάρχει και το 10ο νηπιαγωγείο) επικρατεί ένα χάος.

Και αυτό γιατί γονείς και συγγενείς των μαθητών που καταφθάνουν για να τα παραλάβουν «παρατάνε» στην κυριολεξία τα οχήματά τους όπου βρουν. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, σύμφωνα με μαρτυρίες, που διερχόμενα αυτοκίνητα κινούνται με απαγορευτικές ταχύτητες.

Διπλοπαρκαρίσματα, τριπλοπαρκαρίσματα, κάθετα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να μπουν με τα αυτοκίνητά τους ακόμα και στο μικρό δρομάκι που χωρίζει τα δύο σχολεία, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, για να παραλάβουν τα παιδιά.

Αλήθεια δεν μπορούν να αναλογιστούν τον κίνδυνο που παραμονεύει;

Θα πρέπει από την μια να συμβάλλουμε όλοι μας έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και από την άλλη να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς έτσι ώστε σε δρόμους μπροστά από σχολεία να υπάρχει και ανάλογη σήμανση αλλά και μέσα που θα εμποδίζουν την ταχύτητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις