Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένας ακόμα λόγος που δεν εισπράττονται χρήματα κ. Στουρνάρα

Ένας ακόμα λόγος που δεν εισπράττονται  ...

του Μιχάλη Στρατουδάκη

(Καλό μήνα σε όλους αλλά τα παρακάτω δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα)

Η μείωση των εσόδων είναι φυσικό φαινόμενο, αφού στηρίζεται στις συντάξεις και στους εργαζόμενους. Και οι δύο δεν έχουν καθόλου χρήματα. Από την άλλη πλευρά έχομε και την γραφειοκρατία  με τα άθλια και κουραστικά μέτρα που καθορίζουν οι τεχνοκράτες σας  κι έτσι τα έσοδα πηγαίνουν στον  βυθό. Ένα χαρακτηριστικό μαρτύριο που υπέστην και αγανακτώ απείρως.

Τρίτη 19 Μαρτίου πήγα στην Πάτρα για προσωπική εργασία. Ακολούθως μετέβηκα  στην Γ΄ΔΟΥ να πληρώσω την πρώτη δόση από την ρύθμιση που είχε κάμει ο Λογιστής στο Δικαστικό για τον φόρο εισοδήματός μου.

Μπήκα στο κτήριο, κοίταζα τις πινακίδες. Δεν βρήκα την κατάλληλη. Ανέβηκα στον β΄ όροφο.  Είδα μία πινακίδα που έγραφε φόρος μισθωτών υπηρεσιών. Εδώ θα είμαι σκέφτηκα και περίμενα. Μπροστά μία κοπέλα με πλούσιο μαλλί. Μόλις τελείωσε είδα ότι η πιο πάνω  πινακίδα έγραφε ακόμη  ΔΟΥ Κ. Αχαΐας. ΄Εφυγα. Βρήκα την Β΄ΔΟΥ σε διπλανή θυρίδα, όπου ανήκα πριν την συνένωση. Ρώτησα. Όχι εδώ. Πίσω στο βάθος του διαδρόμου αριστερά μου είπε η υπάλληλος. Πήγα. Βρήκα το Ταμείο για να πληρώσω την δόση. Περίμενα, ευτυχώς λίγο. Δεν είχε κίνηση λόγω της ημέρας και της ώρας. Όχι εδώ. Αριστερά στην κυρία μου είπε ο Ταμίας. Πήγα.  Κάποια κυρία πήρε το χαρτί του Δικαστικού Τμήματος που είχα. Το κοίταξε, το έδωσε σε άλλη στο βάθος. Σε λίγο έρχεται και μου λέει.  Όχι εδώ, θα πάτε  στην Α΄ ΔΟΥ!!  Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι! Μα τι δουλειά έχω εγώ στην Α΄ ΔΟΥ, της είπα;; Εκεί γίνονται οι ρυθμίσεις, μου απάντησε!

Βγήκα κατηφής και αγανακτισμένος έξω υβρίζοντας για την έλλειψη  κρατικής μεθοδικότητας. Γιατί να κάνει  άλλη ΔΟΥ θέματα που δεν της ανήκουν; Στο κτήριο, που ήμουν  στεγάζονται τρεις ΔΟΥ. Για ποίο λόγο να μεταβώ σε άλλη; Πήρα ταξί και πήγα. Κοίταζα τις ενημερωτικές πινακίδες δεν έγγραφε καμμία ρυθμίσεις. Ανέβηκα στον Α΄όροφο. Ρώτησα. Μία κάνοντας νόημα μου είπε να μεταβώ στον επάνω όροφο. Ανέβηκα. Είδα μία πινακίδα ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. Αυτή μάλλον δεν την χρειάζομαι, σκέφτηκα, αφού έχει βγει η σχετικά απόφαση. Ρώτησα. Με παρέπεμψαν όντως  εκεί.  Μπήκα μέσα. Τι θέλετε μου λέει ευγενώς μία κυρία. Ρύθμιση της είπα, αν και έχω κάμει, προσέθεσα. Της έδωσα το χαρτί που κρατούσα. Έγραψε κάτι στον Υπολογιστή. Μου ζήτησε να υπογράψω  και χάρηκα γιατί είχα τελειώσει.  Δεν υπολόγισα όμως σωστά, γατί ακολούθως μου το έδωσε λέγοντας. Ανέβα στον πέμπτο όροφο να πάρεις πρωτόκολλο και υπογραφή, ύστερα να κατεβείς στον πρώτο όροφο να πληρώσεις το παράβολο και μετά να έλθεις εδώ. Ανέβηκα, έκαμα όλη την διαδικασία ψάχνοντας για τα γραφεία που έπρεπε να βρώ χωρίς να γνωρίζω πια είναι και κατέβηκα στον πρώτο. Βρήκα το ταμείο με πέντε άτομα και περίμενα. Μόλις πήγα κοντά μου λέει ο Ταμίας. Πίσω στην κυρία να κόψεις διπλότυπο και ύστερα εδώ.  Μετακινήθηκα και περίμενα άλλη σειρά. Μου έκοψαν το διπλότυπο και πήγα στο ταμείο. Παράβολο  13,95 Ευρώ για τόσο άγχος.

Πήρα το δικαιολογητικό πληρωμής παραβόλου και ψάχνοντας για ταξί  ξεκίνησα για την Γ΄ΔΟΥ. Ανέβηκα στον  β΄όροφο πήγα  σ’ εκείνην  που με έστειλα στην Α΄ΔΟΥ, πήρα το διπλότυπο, πλήρωσα  και έφυγα.

Αυτή είναι  η διαδικασία για την ρύθμιση που φωνάζει το Κράτος να κάνομε! Ταλαιπωρία και άγχος. Για να πληρώσω το παράβολο χρειάσθηκαν δύο (2) ώρες και δύο ταξί σε ημέρα χωρίς κίνηση γιατί ήταν  η επομένη της Καθαράς Δευτέρας και ακόμα η Πάτρα κοιμόταν, όπως και αυτοί που όρισαν ότι οι ρυθμίσεις των δόσεων για τρεις Εφορείες  πρέπει να γίνονται σε τέταρτη που απέχει πολλά χιλιόμετρα από αυτές!! Και γιατί για την ρύθμιση και το παράβολο να απασχοληθούν δέκα άτομα;

Το δε χειρότερο είναι  ότι για τις 15 δόσεις που μου ρύθμισαν τον φόρο εισοδήματος θα πληρώσω επιπροσθέτως 300 περίπου  Ευρώ!!!

Έχουν άδικο  όσοι δεν πληρώνουν κε Στουρνάρα;;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις