Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστραλία: Ριζικό ανασχηματισμό ανακοινώνει την Δευτέρα η Πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ

Αυστραλία: Ριζικό ανασχηματισμό ανακοινώ...

Κυβερνητική κρίση

Υποχρεωτικό, ριζικό, ανασχηματισμό της κυβέρνησής της αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (Δευτέρα) η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ μετά την παραίτηση κορυφαίων υπουργών της οι οποίοι στήριξαν τον πρώην πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθειά του να την ανατρέψει.

Πιστεύεται ότι στη νέα κυβέρνηση θα μετάσχουν ελάχιστοι υποστηρικτές του κ. Ραντ. Ένας απ' αυτούς ίσως είναι ο υπουργός Συγκοινωνιών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος 'Ανθονι Αλμπανέζ, δεδηλωμένος υποστηρικτής του κ. Ραντ που αρνήθηκε χθες να παραιτηθεί όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί του την Παρασκευή.

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή παραιτήθηκαν οι κορυφαίοι υπουργοί Κρις Μπόουεν, Κιμ Καρ και Μάρτιν Φέργκιουσον ενώ μια μέρα νωρίτερα η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ είχε παύσει τον Σάιμον Κριν, όταν ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ του Κέβιν Ραντ.

Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν πως ο Κέβιν Ραντ έχει «τελειώσει» πολιτικά, μετά την άρνησή του να διεκδικήσει την ηγεσία και έχοντας εκθέσει ανεπανόρθωτα όλους τους υποστηρικτές του.

Ο ίδιος ο κ. Ραντ δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει ποτέ αρχηγός του Εργατικού κόμματος και κάλεσε τους υποστηρικτές του να στηρίξουν «100% την Τζούλια Γκίλαρντ».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την δημοσκόπηση Galaxy, το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η «φάρσα» της περασμένης Πέμπτης, με την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής της κ. Γκίλαρντ πλήγωσε «θανάσιμα» την ίδια και το Εργατικό κόμμα και δεν βλέπει πιθανότητα ανατροπής της κατάστασης έως το Σεπτέμβριο. που είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις