Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ένσταση του Λάμπη Θεοδωρόπουλου κατα Δημαρά - "Άδικη και εμπαθής η αξιολόγηση μου"

Πάτρα: Ένσταση του Λάμπη Θεοδωρόπουλου κ...

Μαίνεται η αναταραχή στον Δήμο

Ένσταση κατά του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά κατέθεσε ο συνδικαλιστής Λάμπης Θεοδωρόπουλος αναφορικά με την αξιολόγηση του για το έτος 2011. Ο κ. Θεοδωρόπουλος χαρακτηρίζει υποκειμενική, άδικη, μεροληπτική και εμπαθής την αξιολόγηση του.

Ακολουθεί όλο το κείμενο της ένστασης:

"Κύριε Δήμαρχε,

Περιέργως προ μηνός μου επαναδιαβιβάσθηκε  η Έκθεση Αξιολόγησής μου έτους 2011, προκειμένου ετεροχρονισμένα αυτή τη φορά, ως Δ/ντής Προγραμματισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, την συμπληρώσω και την επιστρέψω προκειμένου να με αξιολογήσετε ο ίδιος προσωπικά.

Είναι φανερό ότι ο μόνος λόγος για την τέτοια επαναδιαβίβαση της Έκθεσής μου έτους 2011, παρά την μη νόμιμη απαλλαγή από τα καθήκοντά μου ως Δ/ντής Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων με την υπ αρ.87096/30-6-2011 Απόφασής σας, καθήκοντα που είχα αναλάβει με Απόφαση της προηγούμενης  δημοτικής αρχής, από συστάσεως της Δ/ νσης μετά από σχετική τροποποίηση του Ο.Ε.Υ το έτος 2009 και που στη συνέχεια επανεπιβεβαιώθηκε με την υπ αρ.22/3-01-2011 δική σας απόφαση, είναι ακριβώς για να με βαθμολογήσετε εσείς ως μοναδικός  αξιολογητής μου ως Δ/ντή του Δήμου.

Τούτο δε, παρά το ότι ο νέος Δ/ντής Προγραμματισμού που ανέλαβε σε αντικατάστασή μου, βαθμολόγησε αυτός ως Δ/ντης για το 2011 το προσωπικό της Δ/νσης μου.

Όσον αφορά την ουσία της Αξιολόγησής σας:

Είναι γνωστά τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 318/921 σχετικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Είναι γνωστό επίσης και από χρόνια έχει επισημανθεί και καταγγελθεί ο υποκειμενισμός και οι αδικίες ή οι χαριστικές βαθμολογίες εκ μέρους ορισμένων προϊσταμένων αξιολογητών, που καλύπτοντας δικές τους ανασφάλειες, προσπαθούν να είναι αρεστοί σε ορισμένους υπαλλήλους των, αλλά και ταυτόχρονα επιβάλλοντας « αποστάσεις ασφαλείας» για τους ίδιους, διαμορφώνουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις επιλογές των προϊσταμένων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου τελικά.

Σχετική είναι και η κατ΄ επανάληψη κατατεθείσα μειοψηφούσα δε άποψή μου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως αιρετό μέλος επί των « αρίστων» βαθμολογιών .

Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το όλο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων έχει αχρηστευθεί στην πράξη από την τέτοια εφαρμογή –« αξιοποίησή» του, εκ μέρους ορισμένων προϊσταμένων ελέω Διευθυντικής αυθαιρεσίας. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αξιολόγηση δυνατοτήτων και προσόντων του κάθε υπαλλήλου για την υπηρεσιακή του ανέλιξη.

Στην προκειμένη περίπτωση κε Δήμαρχε, δεν επιδιώξατε να αναλάβατε απλά έχοντας δικαίωμα ως μονομελές όργανο, την Αξιολόγησή μου ως Δ/ντή που υπάγεται απ΄ ευθείας σ΄ εσάς.

Δυστυχώς υιοθετήσατε και όλα τα κακώς κείμενα σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης. Τον υποκειμενισμό, την αδικία, την αυθαιρεσία, την εμπάθεια, την μεροληψία. Αποδείξατε με την αξιολόγησή μου ότι σκοπίμως επιδιώξατε -δεν είχατε και άλλο τρόπο - να ασκήσετε το δικαίωμά σας ως αξιολογητή για την Έκθεσή μου ως Δ/ντή του έτους 2011, προκειμένου να εκδηλώσετε δυστυχώς και υπηρεσιακά την μεροληψία σας κατά του προσώπου μου. «Αξιοποιήσατε» στην ουσία όλα τα κακώς κείμενα από τον διάτρητο τρόπο εφαρμογής στην πράξη του συστήματος αξιολόγησης, αχρηστεύοντάς το, προκειμένου να το υπερβείτε και να εφαρμόσετε μια δική σας σκοπιμότητας νομιμότητα. Μετατρέψατε τις όποιες πολιτικές, συνδικαλιστικές διαφωνίες μας ως εκπρόσωπο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων, σε υπηρεσιακό επίπεδο. Χρησιμοποιήσατε την υπηρεσιακή σας ιδιότητα για να δείξετε την αντιπάθεια και το μένος σας εκ του ασφαλούς. Ακυρώσατε όμως έτσι στην ουσία όλη την δήθεν επιχειρηματολογία σας για την …«κλίμακα βαθμολόγησης» η οποία ήταν τελικά απλά μια δικαιολογία για την αυθαιρεσία σας.

Διότι πως μπορεί να επιβεβαιωθεί στην περίπτωση σας ως αξιολογητή μου η απαίτηση του νομοθέτη ότι «…ο αξιολογητής βαθμολογεί αντικειμενικά, εκθέτοντας με ευσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης την δίκαιη γνώμη του για τον υπάλληλο. Η βαθμολογία του αξιολογητή πρέπει να απορρέει από τα γεγονότα αντικειμενικώς ακριβή και όχι από απλές υπόνοιες, ανεύθυνες εισηγήσεις, σχόλια ή πληροφορίες ούτε μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά…» ;

Ανεξάρτητα από την μη υποχρέωσή σας για αιτιολόγηση της βαθμολογίας σας, πως μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή όταν επικαλείται από τη μια την ουσιαστική εφαρμογή του Π.Δ 318/92 και από την άλλη παραθέτετε ένα ξερό βαθμό που μάλιστα δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα;

Πως δικαιολογούνται οι βαθμοί σας αυτοί όταν από την ανάληψη των καθηκόντων σας  δεν έχουμε ανταλλάξει σε υπηρεσιακό επίπεδο ούτε …καλημέρα ; Δεν έχουμε κάνει καμία συνάντηση; Δεν μου έχετε διαβιβάσει ένα υπηρεσιακό έγγραφό σας; Και όλα αυτά βέβαια όχι με δική μου υπαιτιότητα.

Πως δικαιολογούνται οι βαθμοί σας αυτοί, όταν σας έχω ενημερώσει εγγράφως και ηλεκτρονικά για τους στόχους της υπηρεσίας μας, τους μηνιαίους προγραμματισμούς και απολογισμούς δράσης της Δ/νσης μου ως Προϊστάμενος, έγγραφα που -μοναδικά ίσως - σας επισύναψα και στην Έκθεσή μου  του 2011 ;

Κε Δήμαρχε

Δεν θα σταθώ στην άριστη τριαντάχρονη διαδρομή μου ως υπάλληλος και στέλεχος της υπαλληλικής ιεραρχίας του Δήμου σε όλες σχεδόν τις θέσεις.

Ούτε θα παρακαλέσω για «ευμενή αντιμετώπισή» μου

Η αξιολόγηση και βαθμολόγηση του καθενός γίνεται καθημερινά κατά την άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών του. Και ευτυχώς εκτός από τους έχοντες το κατά νόμο το διευθυντικό δικαίωμα, υπάρχει και ο αδιαμφισβήτητος αξιολογητής και κριτής που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι, το προσωπικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου που θήτευσα και εργάστηκα μαζί τους, όλα τα όργανα και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που με έκριναν υπό διαφορετικές συνθέσεις στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας μου, οι ίδιοι οι δημότες του Δήμου μας. Εξ άλλου θα κριθώ από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο σύντομα όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές υπό του νόμου διαδικασίες

Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι, η εμπάθεια και η μικροπολιτική σκοπιμότητα αποτελούν την  κινητήρια δύναμη στην αξιολόγηση σας ως Δημάρχου των υπηρεσιακών στελεχών σας. Δεν βρίσκω καμιά εξήγηση από τη μια να με βαθμολογείτε με 6,66 μέσο όρο και μετά να με ορίζετε ως αναπληρωτή Δ/ντή .

Τόσο λοιπόν ως προς τον «τύπο» της Έκθεσης αλλά και ως προς την ουσία της βαθμολογίας σας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις στερούνται οποιασδήποτε νομιμότητας καθότι η βαθμολογία σας δεν απορρέει από γεγονότα αντικειμενικώς ακριβή παρά μόνο την προσωπική σας εμπάθεια και ανασφάλεια απέναντι στην υπηρεσιακή μου επάρκεια και την συνδικαλιστική μου ιδιότητα, και κατά τούτο είναι μεροληπτική και ανεύθυνη.

Από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ζητώ την εξ’ολοκλήρου διαγραφή της βαθμολογίας σας της Έκθεσής μου έτους 2011.

Ο Ενιστάμενος

Χαρ. Θεοδωρόπουλος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις