Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Κέρκυρας: Ζητά ενημέρωση για τις έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Δήμαρχος Κέρκυρας: Ζητά ενημέρωση για τι...

Ο Γιάννης Τρεπεκλής έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

Με επιστολή του προς τον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ζητά συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της Τ.Α., και μέσω αυτών οι τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων, για τις έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το θέμα.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Κέρκυρας:

«Κύριε Υπουργέ,

Από δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου 2013 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα γεωφυσικών ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, από το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρείας PGS, για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. Η πρώτη αυτή φάση, η συλλογή των στοιχείων, όπως κι εσείς δηλώσατε, είναι εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα μας, δεδομένου ότι θα μας οδηγήσουν στην βεβαιότητα για τα αποθέματα υδρογονανθράκων και την ποιότητά τους.

Καθώς το ζήτημα είναι υψίστης σημασίας για τα νησιά του Ιονίου, όπου και διεξήχθησαν οι έρευνες, ήδη από τις 6/3/2012, ως Δήμαρχος Κέρκυρας αλλά και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, είχα ζητήσει με επιστολή (αριθμ. πρωτ. 28047) πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση. Ο προκάτοχός σας Υπουργός είχε περιοριστεί σε μια σύσκεψη για ολίγους στην Κεφαλονιά, αποκλείοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση των Ιονίων Νήσων στο σύνολό της και συνεπώς στερώντας την έγκυρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Με νέα επιστολή μου, στις 26/3/2012, ζήτησα εκ νέου από την ηγεσία του Υπουργείου σας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εις μάτην.

Επανέρχομαι σήμερα κύριε Υπουργέ, ζητώντας να θέσουμε από κοινού τις σημαντικές παραμέτρους του ζητήματος, δηλαδή τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να τηρηθούν οι δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του περιβάλλοντος και για την διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του τουρισμού, οικονομική δραστηριότητα από την οποία ζουν οι περιοχές μας, καθώς και τα ανταποδοτικά οφέλη που απορρέουν από τέτοιου είδους δραστηριότητες για τα Ιόνια Νησιά.

Τα παραπάνω, καθώς και σειρά άλλων ζητημάτων που τυχόν χρειάζονται διευκρίνιση, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να απαντηθούν μέσω δημοσιεύσεων και διαρροών στα ΜΜΕ.

Προσβλέποντας στη δημοκρατική σας ευαισθησία αλλά και στο σεβασμό στους θεσμούς, ζητώ να ορίσετε συνάντηση ενημέρωσης με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των Ιονίων Νήσων, σε εύλογο χρονικό διάστημα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις