Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτάζουν αυτό το σαββατοκύριακο τα Καλάβρυτα τον Πολιούχο τους, Άγιο Αλέξιο

Γιορτάζουν αυτό το σαββατοκύριακο τα Καλ...

Στην Πάτρα θα πανηγυρίσει ο ι. ναός στην οδό Έλληνος Στρατιώτου όπου στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος

Την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου,  εν όψει της Θρησκευτικής εορτής του Αγίου Αλεξίου που είναι ο Πολιούχος των Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί ιερά θρησκευτική πανήγυρη.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο.

Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.00, Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Κυριακή 17 Μαρτίου στις 7π.μ., Ακολουθία του Όρθρου στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

Ώρα 8.15π.μ., Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου εκ της Αγίας Λαύρας στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού της πόλης. Τελετή Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Αγιασμού.

Ώρα 10.45π.μ., Εκκίνηση της πομπής, με επικεφαλής τον κλήρο και τις αρχές της πόλης και λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου στους δρόμους, 25ης Μαρτίου – Κομμένου - Αγίου Αλεξίου - Δημάρχου Πάνου Πόλκα – Καλλιμάνη – Λοχαγού Καποτά – 25ης Μαρτίου.

Ώρα 11.15π.μ., Αναχώρηση της πομπής για την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

*Στο μεταξύ στην Πάτρα στον ιερό ναό του Αγίου Αλεξίου στην οδό Έλληνος Στρατιώτου, που αποτελεί μετόχι της ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας θα τελεστεί την παραμονή της εορτής, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος ενώ αργότερα, στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος.

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή 17/3 θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα μιλήσει για τον Άγιο Αλέξιο, τον αποκαλούμενο «Άνθρωπο του Θεού».

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο ναό του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα δίνουν κάθε χρόνο το παρών και τα μέλη του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις