Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρέθηκε η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία για την Παντάνασσα της Πάτρας και υπεγράφη η σχετική σύμβαση

Βρέθηκε η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρε...
Μαρτάτος Tάκης

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού ναού που είχε πληγεί από το σεισμό του 2008

Καλά είναι τα νέα για το "πολύπαθο" και τόσο αναγκαίο έργο της ανακατασκευής του σεισμόπληκτου ιερού ναού της Παντάνασσας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, βρέθηκε η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το μεγάλο έργο της επισκευής του ιστορικού ναού ενώ υπεγράφη και η σχετική σύμβαση έργου.

Η εταιρεία είναι Πατρινή και μάλιστα μέχρι πρότινος διατηρούσε τα γραφεία της (λογιστήριο) δίπλα σχεδόν στο ναό της Παντάνασσας, στην οδό Φιλοποίμενος πάνω από την Αλ. Υψηλάντου.

Πρόκειται για την Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ των Νικολάου, Γεωργίου και Στάθη Αθανασόπουλου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες που αναμένεται να κρατήσουν αρκετό χρονικό διάστημα με το κόστος βάσει της μελέτης που έχει γίνει, να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν το Πάσχα.

Επιθυμία εξάλλου των ιερέων και επιτρόπων του ναού είναι οι Χαιρετισμοί στην Παναγία τις ημέρες της Σαρακοστής και οι Θείες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας να τελεστούν κανονικά στον ιερό ναό ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης κεντρικότατης ενορίας της Πάτρας τις άγιες μέρες που έρχονται.

Η είδηση πάντως της εύρεσης και υπογραφής της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας προκαλεί αισθήματα ανακούφισης και ικανοποίησης τόσο στους ενορίτες της Παντάνασσας και γενικά τους Πατρινούς όσο και τον ίδιο τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, συμπαραστάτη του έργου από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις