Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζει το δράμα της οικογένειας της 16χρονης που κάηκε στο σπίτι της στην Αμφιλοχία - Έκκληση για βοήθεια

Συγκλονίζει το δράμα της οικογένειας της...

Πρωτοβουλία του Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Αθανασίου

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει η οικογένεια από το Σπάρτο, μετά την ανείπωτη τραγωδία που πάγωσε την τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας αλλά και το πανελλήνιο τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου, όταν η κόρη τους κάηκε ζωντανή μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, απευθύνει δραματική έκκληση προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ζητώντας την βοήθεια και την συμπαράσταση τους στις δύσκολες ώρες που βιώνει η οικογένεια.

H φωτιά ξέσπασε από αναμμένο τζάκι τη στιγμή που η άτυχη κοπέλα κοιμόταν στη σοφίτα του σπιτιού και εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των καπνών εγκλωβίστηκε μέσα στο δωμάτιο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Ο πατέρας της απουσίαζε στην Αθήνα και η μητέρα της κατάφερε να διασώσει τις δύο αδερφές της.

Το τραγικό αυτό γεγονός βύθισε σε απερίγραπτο πένθος την οικογένεια και ολόκληρη την μικρή κοινωνία του χωριού. Συγχρόνως η ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού στέρησε από τα μέλη της οικογένειας τον χώρο διαμονής τους, αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη για το τι άφησε πίσω η καταστροφική πυρκαγιά.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε οι ανάγκες είναι πολλές. Προέχει όμως η ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου σπιτιού προκειμένου η οικογένεια να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις εκείνες τις απαραίτητες για την συνέχιση της ζωής. Αρωγοί και συμπαραστάτες της οικογένειας στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Όμως αυτοί, ψαράδες και γεωργοί οι περισσότεροι, δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση του σπιτιού.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει και ο παρακάτω λογαριασμός στη Εθνική Τράπεζα 321/752545-18 IBAN: GR 1701103210000032175254518

SWIFT (BIC) ETHNGRAA

Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις