Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τσίπρας σε διημερίδα της Λούκας Κατσέλη και του κ. Γερ. Αρσένη

Ο Τσίπρας σε διημερίδα της Λούκας Κατσέλ...

Ενα βήμα πιο κοντά στην συνεργασία με δυνάμεις προερχόμενες από το ΠαΣοΚ

Ενα βήμα πιο κοντά στην συνεργασία με δυνάμεις προερχόμενες από το ΠαΣοΚ και την ευρύτερη Κεντροαριστερά κάνει ο κ. Αλ. Τσίπρας, με την παρουσία του στην διημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) και το Levy Economics Institute της Νέας Υόρκης, στις 8 και 9 Μαρτίου στον πολυχώρο «Αθηναΐς» με θέμα: «Έξοδος από την κρίση: Η Πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει σε ένα από τα τραπέζια διαλόγου, με θέμα «Για τη Συγκρότηση ενός Κοινωνικού Μετώπου Ανατροπής: Αναγκαίες προϋποθέσεις και βήματα». Συνομιλητές του θα είναι ο οικονομολόγος κ. Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, o Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων κ. Ν. Χρυσόγελος, ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ισπανίας Ζόρντι Σεβίγια και η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, κυρία Λούκα Κατσέλη.

Τα άλλα θέματα στα υπόλοιπα τραπέζια διαλόγου θα είναι τα εξής:


Οι μεγάλες προκλήσεις και επιλογές

Για ποια Ευρώπη και με ποια Ευρώπη

Προκλήσεις Εθνικής Στρατηγικής και Ασφάλειας στη Ν.Α. Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο

Εμβάθυνση Δημοκρατίας: Νομιμοποίηση, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα και Κοινωνικός Έλεγχος

Παραγωγική Ανασύνταξη και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Για μια Κοινωνική Ελλάδα

Για μια δίκαιη και Δημοκρατική Ελλάδα

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν από το εξωτερικό ο Πρόεδρος του Levy Economics Institute Δημήτρης Παπαδημητρίου και οι καθηγητές Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, Ντάνι Ρόντρικ, Γιαν Κρέγκελ, Εκχαρτ Χάιν, Ράνια Αντωνοπούλου και Γκαμάλ Σολτάν.  Επίσης ο κ. Γουέλινγκτον Τσιμπέμπε της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΙΤUC), ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ισπανίας Ζορντί Σεβίγια και η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών κυρία Μπεατρίθ Ταλεγκόν.

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν οι κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αννυ Ποδηματά και οι κκ.: Γερ. Αρσένης (ο Πρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ), Άρ. Αλεξόπουλος, Γ. Αργείτης, Ι. Βαρουφάκης, Δ. Βερβεσός, Χρ. Βερναρδάκης, Κων. Γάτσιος, Διον. Γράβαρης, Ι. Δρόσος, Ι. Δραγασάκης, Νικ. Κανάκης, Π. Καρκατσούλης, Χ. Καστανίδης, Ηλ. Κικίλιας, Σπ. Κουβέλης, Βαγγ. Κουφουδάκης, , Ι. Μηλιός, Λ. Μίχος, Ανδ. Νεφελούδης, Ι. Πανούσης, Χρ. Παπαθεοδώρου, Απ. Παπατόλιας, Σ. Ρομπόλης, Π. Ρουμελιώτης, Σωτ. Ρούσσος, Γ. Σταθάκης, Μιχ. Σπουρδαλάκης, Λευτ. Τζέλλας και Ευκλ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις