Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο της λεηλασίας νεκροταφείων

Δυτική Ελλάδα: Διαστάσεις χιονοστιβάδας ...

Αδίστακτοι οι κλέφτες χαλκού

Όπως πρόσφατα αποκάλυψε το thebest.gr σπείρες που εμπορεύονται χαλκό έχουν  ρημάξει τα νεκροταφεία της Δυτιλής (κυρίως Αχαϊας). Τώρα πέρασαν (κατ' άλλους επέστρεψαν) στην Ηλεία αφού πάνω από 50 καντήλια από τάφους στο κοιμητήριο του Καρδαμά άρπαξαν άγνωστοι δράστες, αλλά με… γνωστό σκοπό, να τα πουλήσουν δηλαδή για χαλκό.

Οι δράστες μπήκαν ανενόχλητοι στο κοιμητήριο του Καρδαμά (σ.σ.: το «έργο» τους το έπραξαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής) και άρχισαν να «ξηλώνουν» στη σειρά τα καντήλια των τάφων, δίχως φυσικά να γίνουν αντιληπτοί.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, tο πρωί της άλλης ημέρας, κάτοικοι που πήγαν να φροντίσουν τους τάφους συγγενών τους βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ άσχημο θέαμα. Ειδοποιήθηκε ο επίτροπος και υπεύθυνος του κοιμητηρίου κ. Δημήτριος Αρβανιτάκης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από αυτό το περιστατικό και ζητούν τη λήψη μέτρων, διότι -όπως τονίζουν- φοβούνται να πάνε στο κοιμητήριο ακόμη και τις απογευματινές ώρες και επιλέγουν να το επισκέπτονται το πρωί, αφού συχνά περνούν από την περιοχή «περίεργα» άτομα.

«Το Σάββατο το πρωί τα βρήκαν όλα σπασμένα. Έχουν πάρει καντήλια από πάνω από 50 τάφους. Έχει ξανασυμβεί, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Είναι ασέβεια αυτό που έγινε και οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν ανοίξει τρεις φορές και την εκκλησία του κοιμητηρίου. Την τελευταία φορά πήραν τη σόμπα υγραερίου. Τι να πούμε; Όλοι ξέρουν γιατί κλέβουν τα καντήλια, αλλά δεν γίνεται τίποτα» δήλωσε ο κ. Αρβανιτάκης.

Στο κοιμητήριο βρέθηκε χθες και ένας από τους κατοίκους του Καρδαμά, ο κ. Άγγελος Ξένος, ο οποίος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του: «Ξέρουμε ότι είναι Ρομά, που κλέβουν για χαλκό. Είναι γνωστό αυτό. Το θέμα είναι τι κάνει η αστυνομία για να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες μας; Δεν είναι δυνατόν να φθάνουν στο σημείο να κάνουν βανδαλισμούς στο κοιμητήριο και να μη γίνεται τίποτα. Οι συγγενείς των νεκρών βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση για αυτό το περιστατικό. Παλιά έκλεβαν το λάδι, τώρα κλέβουν τα καντήλια…».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις