Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παπάς - "φαινόμενο" - Παντρεύτηκες καθολική;Χώρισε! Χώρισε ο γιος σου;Μην κοινωνήσεις

Πάτρα: Παπάς - "φαινόμενο" - Π...

Καταγγελίες για την συμπεριφορά ιερέα

Ανάστατη όλη η ενορία της Άνω Πόλης Πάτρας από την εν γένει συμπεριφορά ενός εκ των ιερέων της εκκλησίας. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος παπάς, παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, εξακολουθεί να έχει ρόλο «ταλιμπάν» στην τοπική εκκλησία αφού σύμφωνα με καταγγελίες ενοριτών που έφθασαν στον «Κόσμο» μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να εκδιώξει αρκετούς από την ενορία.

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως προ μηνών προσπαθούσε να πείσει ενορίτη να χωρίσει την σύζυγό του επειδή... είναι καθολική!

Σε μία άλλη περίπτωση απαγόρευσε σε ενορίτισσα να κοινωνήσει για ένα ολόκληρο χρόνο επειδή... ο γιος της πήρε διαζύγιο!

Οι ενορίτες έχουν αναστατωθεί από όλα όσα συμβαίνουν και μάλιστα ορισμένοι έχουν πλησιάσει και το περιβάλλον του Δεσπότη, εκφράζοντας την ανησυχία τους. Άλλοι δε, έστειλαν δύο επιστολές με σκοπό να ενημερώσουν τον κ. Χρυσόστομο για όλα αυτά. Μάλιστα στις επιστολές ρωτούν που βρίσκονται και κάποια μανουάλια, μία εξέδρα και κάποια εξαρτήματα του πολυελαίου του Ναού.

Ορισμένοι δε, φθάνουν σε σημείο να συζητούν με αρνητικά σχόλια τα όσα συμβαίνουν με αποτέλεσμα να προσβάλλεται το κύρος της εκκλησίας, η οποία κατά πολλούς φαίνεται πως αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη βάση του.

Οι ενορίτες διαμαρτύρονται ακόμη και για τις αλλαγές στο «έμψυχο» δυναμικό της εκκλησίας. Όπως λένε, ο συγκεκριμένος ιερέας φρόντισε να απομακρύνει όλους τους γνήσιους ενορίτες από τα διοικητικά του Ναού (χωρίς να υπάρχει κάποια καταγγελία σε βάρος τους ή να έχει εκφράσει παράπονα για κακοδιαχείριση κλπ), και προσέλαβε τα «πνευματικά του παιδιά»! Μάλιστα ακόμη και τους ψάλτες άλλαξε, τοποθετώντας «δικούς του»!

Ακόμη και τον νεωκόρο άλλαξε, προσλαμβάνοντας δικό του άνθρωπο - ο οποίος δεν κατοικούσε στην ενορία. Μάλιστα ο νεωκόρος είναι ούτως ή άλλως συνταξιούχος, αν λοιπόν πληρώνεται και για τα καθήκοντά του στην Εκκλησία είναι... διπλοθεσίτης! Κυκλοφορεί δε με ένα πολυτελές αυτοκίνητο 2000 κυβικών!

Και στο πνευματικό κέντρο!
Όπως λένε στην περιοχή, ο συγκεκριμένος ιερέας στέρησε και ένα «χαρτζηλίκι» που έπαιρναν ενορίτισσες που είχαν αναλάβει καθήκοντα στο Πνευματικό κέντρο. Και εκεί τοποθέτησε δικούς του ανθρώπους. Άλλαξε δε τις κλειδαριές στο κτίριο, με αποτέλεσμα κάποιες από τις κυρίες που παρακολουθούσαν τους πνευματικούς κύκλους, να τους στερηθούν. Απαγόρευσε δε, ρητά και κατηγορηματικά την πραγματοποίησή τους. Οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν στην εκκλησία, έχουν συγκεντρώσει υπογραφές (πλησιάζουν τις 150) και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν την υπόθεση μέχρι τέλους. Ισχυρίζονται δε πως δεν είναι δυνατόν ο λόγος ενός ιερέα να έρχεται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Και ο νοών νοείτω...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις