Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Η κόρη του υπουργού προσβάλλει την Ελλάδα»

«Η κόρη του υπουργού προσβάλλει την Ελλάδα»

Συνεχίζεται ο σάλος

«Η κόρη του πρώην υπουργού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και ως Ελληνίδα και ως Κορίνθια. Πρόσβαλε τη γενέτειρά της, αλλά και την εκλογική περιφέρεια του πατέρα της». Ο καθηγητής του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, κ. Χρήστος Ρουμελιώτης, ο οποίος είχε συνοδεύσει τους μαθητές του στο Λονδίνο και στο Βρετανικό Μουσείο, όπου μαζί ύψωσαν μπροστά από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα τις ελληνικές σημαίες, απαντά μέσω του protothema.gr στο προσβλητικό, όπως το χαρακτηρίζει, άρθρο της κόρης του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Θεόδωρου Κοτσώνη, Ηλέκτρας.
Είναι η δημοσιογράφος της αμερικάνικης ιστοσελίδας VICE, η οποία έγραψε, σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στη Lifo, πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι «ένα μάτσο αρχαίες πέτρες» και πως οι καθηγητές που συμφώνησαν να σηκωθούν ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρετανικό Μουσείο είναι «βλάκες με περικεφαλαία» και πως η ίδια θα ένιωθε ντροπή. αν της ζητούσαν να κάνει κάτι παρόμοιο.
«Τους προσβλητικούς της χαρακτηρισμούς, τους της επιστρέφουμε» λέει ο κ. Ρουμελιώτης. «Δεν μας ενόχλησε το γεγονός ότι μας αποκάλεσε βλάχους και βλάκες με περικεφαλαία, αλλά μας ενόχλησε το ό,τι αποκάλεσε τα Μάρμαρα, ένα μάτσο αρχαίες πέτρες».

Ο πατέρας της ήταν στενός φίλος με τη Μελίνα
Οι ανεκδιήγητες τοποθετήσεις της κυρίας Κοτσώνη για τα Ελγίνεια Μάρμαρα, προκάλεσαν σάλο στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου. Εναντίον της στράφηκαν ακόμα και πρώην στενοί συνεργάτες του πατέρα της, όπως ο κ. Λάκης Γιαννιδάκης, δημοσιογράφος και χειριστής της ιστοσελίδας sfedona.gr. 
«Με εμπνευστή τον Θόδωρο Κοτσώνη, στενό μου φίλο στη δεκαετία του ’80, δημιουργήσαμε το πρώτο ραδιόφωνο και την πρώτη τηλεόραση στην Κορινθία, την ΗΛΕΚΤΡΑ» αναφέρει ο κ. Γιαννιδάκης.
Για να προσθέσει: «Το όνομα αυτό δόθηκε προς τιμή της πολύ μικρούλας τότε Ηλέκτρας Κοτσώνη -πρώτου παιδιού του Θόδωρου και της Ντίνας Κοτσώνη. Γιατί ο Θόδωρος, όπως μας έλεγε, ήθελε να δώσει ένα όνομα ελληνικότατο, μέσα από τη λαμπρή ελληνική ιστορία και κουλτούρα, γνωστό σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και όχι κάτι ξενόφερτο».
Η κόρη του αγνοεί προκλητικά ή απλά περιφρονεί ότι χιλιάδες Κορίνθιοι τίμησαν τον πατέρα της και τον ανέδειξαν βουλευτή, γνωρίζοντας ότι είναι στενός φίλος της μεγάλης και αξέχαστης Ελληνίδας Μελίνας Μερκούρη και της συμπαραστεκόταν ένθερμα στη μεγάλη της θνική προσπάθεια (”εθνική βλαχιά” κατά την Ηλέκτρα Κοτσώνη), να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα».
Και καταλήγει: «Θεωρώ ότι ο ίδιος ο Θόδωρος Κοτσώνης, σεβόμενος την ιστορία του και την πολιτική του διαδρομή, θα πρέπει να βγει πρώτος και να αποδοκιμάσει το δημοσίευμα της κόρης του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις