Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκάλυψη THEBEST.GR: Πώς η Ασφάλεια Πατρών είχε αποτρέψει σχέδιο απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα - "Εγκέφαλοι" οι Κώστας Πάσσαρης και Νίκος Παλαιοκώστας

Αποκάλυψη THEBEST.GR: Πώς η Ασφάλεια Πατ...

Το στρατηγείο των δραστών είχε στηθεί στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας

Μία απίστευτη ιστορία απόπειρας κινηματογραφικής απόδρασης η οποία απετράπη από τις Αρχές Ασφαλείας Πατρών πριν από μερικά χρόνια, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το thebest.gr.

Η υπόθεση αυτή, ποτέ δεν αποκαλύφθηκε και είχε ως προωταγωνιστές τον Νίκο Παλαιοκώστα και τον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη, (φωτο) οι οποίοι από κοινού είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό να απελευθερώσουν τον αδελφό του δεύτερου Βασίλη, ο οποίος τότε κρατείτο στη φυλακή Αγίου Στεφάνου Πατρών και επρόκειτο να μεταχθεί στα Ιωάννινα με κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών Πατρών

Δισταυρωμένες πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση της τότε ηγεσίας της Ασφάλειας Πατρών, αποκάλυπταν ολόκληρο το σχέδιο και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια είχαν σχεδιαστεί οι κινήσεις που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη και του Νίκου Παλαιοκώστα.

Το σχέδιο των δύο κακοποιών (σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ)  ήταν συγκεκριμένο και καλά στημένο: Μαζί με Αλβανούς (ως επί το πλείστον) συνεργούς τους, είχαν αποφασίσει να στήσουν το "στρατηγείο" της επιχείρησής τους σε χάλασμα κοντά στην Εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του Στράτου Αιτωλοακαρνανίας. (Το οίκημα είχε εντοπιστεί από αξιωματικούς)

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είχαν "βάλει θηλιά" στο χώρο και μάλιστα τον παρακολουθούσαν διακριτικά για 24ωρα.

Οι πληροφορίες των αξιωματικών της Ασφάλειας, ήθελαν τους δράστες να χτυπούν την κλούβα στην οποία θα επέβαινε ο Παλαιοκώστας και με κινηματογραφική ταχύτητα να άρπαζαν τον κρατούμενο για τον δρόμο προς την ελευθερία.

Το σχέδιο της Αστυνομίας ήταν να επιτρέψει την μεταγωγή, και στη διάρκεια της επιχείρησης να χτυπήσει τους δράστες καινα συλάβει τους διαβόητους -τότε- φυγάδες.

Ωστόσο τα πλάνα των κακοποιών ναυάγησαν για λόγους που ακόμη και σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν οτι Πάσσαρης και Παλαιοκώστας δεν τα βρήκαν σε σχέση με την ασφάλεια της επιχείρησης μιας και ο δεύτερος είναι γνωστό πως ήταν αρκετά προσεκτικός, σε σχέση με το εκρηκτικό και επικίνδυνο ταπεραμέντο του πρώτου.

Ο Πάσαρης εγκατέλειψε άρον άρον την Ελλάδα, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη επιχείρηση στον Στράτο και συνελήφθη σχεδόν την επόμενη ημέρα, μετά την αιματηρή ληστεία στο ανταλλακτήριο της Ρουμανίας.

Στην ουσία όμως η απόδραση απετράπη, Πάσαρης και Παλαιοκώστας στη συνέχεια συνελήφθησαν και τα γνωστά αδέλφια χρησιμοποίησαν άλλα σχέδια απόδρασης όπως η κινηματογραφική διαφυγή του πρώτου με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις