Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όπλο στην Τουρκία το κλείσιμο του Τ/Σ «Αρχιπέλαγος»

Όπλο στην Τουρκία το κλείσιμο του  Τ/Σ «...

του Μιχάλη Στρατουδάκη

Την στιγμή αυτή που η χώρα μας βάλλεται αγρίως από τις βλέψεις της τουρκίας για μη ορισμό ΑΟΖ και για μη έρευνες στο Αιγαίο Πέλαγος για υδρογονάνθρακες ήλθε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να καταργήσει μια σπουδαία φωνή τον τηλεοπτικό Σταθμό Μυτιλήνης «Αρχιπέλαγος».

Την στιγμή που η τουρκική προπαγάνδα από τα δικά της μέσα φτάνει σ’ όλη την Ελλάδα,  ήλθε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να καταργήσει μια ισχυρή  Ελληνική φωνή,  ενάντια σ’ αυτές τις δράσεις.

Την στιγμή που η ανεργία πλήττει βαρύτατα τον Ελληνικό πληθυσμό,  ήρθε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να διακόψει θέσεις εργασίας.

Την απόφαση δε του οριστικού κλεισίματος του καναλιού, πήρε το ΕΣΡ, επειδή υπήρξε ένα πρόβλημα με την μεταβίβαση κάποιων μετοχών, σε μία μέτοχο της εταιρείας.

Κατά την γνώμη μας το αίτιο δεν είναι ουσιαστικό. Μπορούσαν να ενημερώσουν τους αρμοδίους για το θέμα, να το διευθετήσουν και  να συνεχίσει ο Σταθμός  να λειτουργεί και οι κάτοικοι να ακούνε και να βλέπουν Ελληνικά Κανάλια και όχι τουρκικά.

Οι περιφερειακοί Σταθμοί προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στην ενημέρωση των κατοίκων γιατί ασχολούνται πρωτίστως με τα θέματα των περιοχών τους και όχι με τους διαφόρους οικονομικούς αναλυτάδες της Ευρώπης ή τους διαφόρους τεχνοκράτες  που μας τους στείλουν στα σπίτια μας καθημερινώς τα μεγάλα κανάλια, χωρίς σταματημό και χωρίς αποχρώντα λόγο.   Οι περιφερειακοί σταθμοί είναι η φωνή της πλήρους ενημερώσεως των κατοίκων που απευθύνονται. Και από την πλευρά αυτή έπρεπε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να είναι πιο ελαστικό αφού όπως φαίνεται ο λόγος κλεισίματος ήταν επουσιώδης. Για ουσιώδη λόγο, θα έκλεινε ιδιωτικό Σταθμό πανελληνίου εμβελείας;;;

Οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται εντονότατα, γιατί εκτός της πλήρους ενημερώσεως έχασαν και ένα όπλο εναντίον των γειτονικών προβολών.

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί σ’ όλο το Αιγαίο έπρεπε να είχαν μεγάλη εμβέλεια και όχι περιορισμένη τοπικώς. Είναι θέμα εθνικό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις